• DOLAR 34.282
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2929.717
  • ...
Meteoroloji`den çığ ve zirai don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Sivas, Yozgat, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin kar yağışlı, Tekirdağ, Muğla çevreleri ile İstanbul'un kuzey, Antalya'nın batı ilçelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kuzey, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Çığa dikkat!

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Zirai don uyarısı

Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde 2 Şubat Perşembe sabahına kadar hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski devam ettiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un kuzey kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Muğla çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimleri yer yer çok bulutlu, Antalya'nın batı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğu kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Yozgat ve Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bitlis ve Van, akşam saatlerinde Bitlis ve Muş çevreleri ile gece saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 12°C

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 3°C

Bursa: Parçalı bulutlu 5°C

Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı 1°C

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -10°C

İstanbul: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri yağmurlu 5°C

Manisa: Parçalı bulutlu 7°C

Sakarya: Parçalı bulutlu 6°C

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu 2°C (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir