• DOLAR 34.294
  • EURO 37.493
  • ALTIN 2910.811
  • ...
64 İlde Yüzbinler O`nun (s.a.v) İçin Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

64 ilde yüzbinlerce kadın, yaşlı, çocuk aylarca Peygamber Efendimizin hayatını okudu ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından dün yapılan sınavda Umre ve çeşitli ödüller için yarıştı. Sınav Sonrası değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, " Hava şartları kötü olmasına rağmen sınava katılımda büyük bir teveccüh var. Türkiye genelinde 200 binin üzerinde başvuru söz konusudur. Şu anda Türkiye'nin 220 merkezinde bu sınav yapılmaktadır. 64 il ve 150'nin üzerinde ilçe olmak üzere sınavlarımız yapılıyor. Geçen yıl 90 bin civarında kayıt almıştık. Şu anda 200 binin üzerinde kayıt yapılmış." dedi. Ünsal, sınavı yapmaktaki amaçlarının Hz. Muhammed'in örnek hayatını insanlara götürmek olduğunu söyledi.

“BAZI İLLERDE İZİN KONUSUNDA SIKINTI ÇIKARDILAR”

Ünsal, aylardır Siyer Sınavı için çalışmalarının devam ettiğine değinerek, “Büyük bir emek geçti gerçekten. Bu çalışmamız 5-6 aydır devam ediyordu. Türkiye'nin birçok yerinde olumsuz hava şartları ve engellemelere rağmen kardeşlerimiz çalışmalarına ara vermeden devam ettiler. Büyük bir emek verdiler. İnşallah bugün o çabanın sevincini yaşayacağız." ifadelerini kullandı. Ardahan'da sınav yapamadıklarını dile getiren Ünsal, şunları söyledi: "Bazı illerin mülki idare amirleri ilk zamanlarda bizi oyaladılar. İzin konusunda sıkıntı çıkardılar. O sıkıntılar kısmen aşıldı. Birkaç ilimizde sınav son anda iptal edildi. Bunlardan birisi de Ardahan ilidir. Ardahan'da 100'e yakın yarışmacımız maalesef bu sınava giremeyecektir. Diğer illerde kardeşlerimiz kendi imkânlarıyla tutmuş oldukları salonlarda bu sınavı gerçekleştireceklerdir."

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 33 okulda gerçekleştirdikleri sınava 40 bin kişinin katıldığını, bine yakın gözetmenin görev yaptığını kaydeden Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, sınavın hayırlara vesile olmasını diledi.

İSTANBUL

Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na yoğun katılım gerçekleştiği illerden biri de İstanbul oldu. 30 ilçede 45 merkezde gerçekleşen sınava 7`den 70`e 16 bin kişi katıldı.

BATMAN

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Batman`da soğuk havaya rağmen 60 ayrı merkezde 21 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ANKARA

Siyer Sınavı Ankara'da yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan sınav sonrası açıklama yapan İkra-Eğitim-Der Başkanı Yusuf Alpsoy, 4 yıldır bu sınavı yaptıklarını ve her geçen sene daha fazla katılımın olduğunu dile getirdi.

BİNGÖL

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı kapalı yol ve soğuk havaya rağmen yapıldı. İlçede birçok yolun kapalı olmasına rağmen Sınav iptal edilmedi. Bingöl Merkez`de yaklaşık 5 bin kişinin girdiği sınava Karlıova ilçesinde ise bin 100 kişinin başvurduğu belirtildi. Sınava kar ve ulaşım sıkıntılarına rağmen birçok katılımcı kilometrelerce yol katlederek sınava girdi.

BİTLİS

Siyer Sınavı'na, Bitlis ve ilçelerinde yoğun kar ve dondurucu havaya rağmen binlerce kişi katıldı. İl merkezi ve 6 ilçeyle birlikte birçok köy ve beldede sınavlar yapıldı. Sınava il genelinde 3 bin 451 kişi sınava kayıt yaptırdı.

VAN

Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Van`da yoğun bir katılımla gerçekleşti. Van Merkez ve ilçelerindeki 28 ayrı okulda, soğuk havaya rağmen yaklaşık 9 bin kişi katıldı. Van`da geçen yıla oranla iki kat daha fazla katılımın olduğu ifade edildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen siyer sınavına bu yıl 7 binden fazla kişi katıldı. Adıyaman Merkezden 4 bin, Kâhta ilçesinden ise 3 bin kişinin katıldığı sınava diğer ilçelerden de katılım gerçekleşti. Adıyaman Vahdet Der Başkanı Bilal Demir, yaptığı açıklamada, bu sınavın kaybedeninin olmadığını belirtti.

ADANA

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Ceyhan İlim Der koordinatörlüğünde Kutlu Doğum Siyer Sınavı gerçekleştirildi. Sınav, Ceyhan Arif Hasan Bilici İmam Hatip Ortaokulu`nda yapıldı. Sınava katılımın yoğun olduğu gözlendi.

MALATYA

Hastalığı nedeniyle Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na katılamayacak durumda olan 6'ncı sınıf öğrencisinin sınavı tedavi gördüğü hastanede yapıldı. Turgut Özal Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümünde tedavi gören Engin Kangal'ın ailesi, oğullarının kendisine bildirilen okulda sınava giremeyeceğini beyan etti. Bunun üzerine harekete geçen Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya İl Koordinatörlüğü, 6'ncı sınıf öğrencisi Kangal'ın sınavını tedavi gördüğü hastanede gerçekleştirdi.

DENİZLİ

Kutlu Doğum Siyer Sınavı Denizli'de de yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.  Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü Yunus Akbay, "Biz inanıyoruz ki önemli olan Hz. Peygamberin hayatının anlaşılmasıdır. En azından Onun üzerine yazılmış bir kitabın okunması temel amacımızdır. Bundan dolayı her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava giren hiç kimsenin kaybetmediğini söylüyoruz." dedi.

ELAZIĞ

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ'da gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na halk büyük ilgi gösterdi.  Elazığ`da yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı Siyer Sınavı 6 merkezde yapıldı. Bu yıl da geçen yıl ki gibi zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren yetkililer, idarecilerin okulları tahsis etmekte zorluk çıkardıklarını ifade ettiler. Son günlerde okul tahsis edildiğini söyleyen yetkililer gelecek sene bu tür sıkıntılar ile karşılaşmama temennisinde bulundular.

ŞANLIURFA

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye geneli düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı Şanlıurfa ve ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplam 105 okulda yapılan sınava yaklaşık 26 bin kişi katıldı.

AĞRI

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 3 okulda Toplamda 550`nin üzerinde katılım oldu.

MARDİN

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'de düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, 16 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Sınav hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin ve Şırnak İl Koordinatörü Nurettin Geşgin, Siyer Sınavı çok kategorili olduğu için halkın büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

ŞIRNAK

Cizre'de 2 bin 350, İdil'de bin 116, Silopi'de bin 427, Kumçatı'da 284, Kasrık'ta 129 ve Kızılsu'da 104 kişi katıldı. Şırnak'ta aşağı yukarı 32 okulda sınav yapıldı. Merkez dışında 100'e yakın köy ve taşrada da sınav yapıldı. Şırnak geneli toplamda 6 bin kişi sınava katıldı. Şırnak merkezde ise sadece 2 mahallede sınav yapıldığı bilgisini veren yetkililer yerle bir olmuş şehirden sınava sadece 60 kişinin katılabildiğini ifade ettiler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir