• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Muş merkezli PKK operasyonunda 14 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş merkezli 4 ayrı ilde PKK`ye yönelik yapılan operasyonlarda 14 kişinin tutuklandığı, 7 kişinin tutukluluk hallerinin devam ettiği, 4 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Muş İl Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK il yapılanması ve MED-DER öğrenci yapılanmasına yönelik Muş merkezli 4 ayrı ilde yapılan operasyonlarda, toplam 25 şahıs hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Şahısların evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise PKK-KCK`ye ait birçok yazılı ve dijital dokümanlara   el konulduğu ifade edildi.

Valilik açıklamasında, “Emniyete yönelik keşif çalışması yapma, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde parti müşahidi adı altında seçmenlere baskı uygulama, öğrencileri Şenyayla bölgesine götürüp siyasi eğitim verme ve kırsaldaki örgüt militanları ile buluşturarak örgüte katılımlarını sağlama faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen şahıslardan 14`ü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış olup 7 şahsın tutukluluğuna devam kararı verilmiş, 4 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” denildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir