• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
"Mardin'in turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Mardin’de bulunan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), kentin turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak amacıyla, bu yıl 21’incisi düzenlenen dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan EMITT 2017’de stant açtı. 

Mardin’in kültür ve turizmini tanıtmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Dicle Kalkınma Ajansı ile Mardin Valiliğinin katıldığı ve dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan EMITT Fuarı’nın açılışında Mardin tanıtım standı en büyük ilgiyi  gören stantlar arasında yer aldı.

Bugün ziyaretçilerine kapılarını açan ve 29 Ocak’a kadar açık olacak olan İstanbul TUYAP-Büyükçekmece’deki EMİTT 2017’nin açılışına 80 ülkeden toplam 4 bin 500 kurum ve kuruluş  katıldı.  

Fuarın en dikkat çekici stantlarından birisi olan Mardin standında, kentin tarihi ve kültürel değerleri ziyaretçilere tanıtılıyor. Telkâriden badem şekerine, leyli müzik grubundan bakır işlemesine kadar farklı alanların tanıtımının yapıldığı stant, gelen ziyaretçilere adeta küçük bir Mardin'i aratmıyor.

Tarihi bir Mardin evinin gezilebileceği şekilde tasarlandığı stant alanında, gelen ziyaretçilere Artukbey badem şekeri ikramında bulunulurken, ayrıca yöresel bulgur ve mercimek ikramları yapıldı.

Fuarda Mardin standını ziyaret eden DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, tüm turizm, tur ve ilgililerini standa beklediklerini ifade ederek, “Mardin turizm anlamında zamanında bir milyon turiste ev sahipliği yapmış büyük potansiyele sahip bir ilimizdir. EMİTT Fuarı'mız da dünyada beşinci büyük fuar. Biz Mardin’in turizm adına bütün güzelliklerini ziyaretçilerimize sunmak istedik. Gelen misafirlerimize öncelikle Mardin'imizi tanıtıyoruz. Kültür ve inanç turizmi potansiyeline sahip ilimizin turizm anlamında sesini dünyaya duyurmak, ekonomisine katkı sunmak anlamında biz de burada tanıtımlarımızı sürdürüyoruz. Mardin yılın 12 ayında da dışarıda gezebileceğiniz bir iklime sahip. Turistik gezi için geldiğinizde en az 3-4 günlük planlar yapmalısınız ki Mardin'in güzelliklerini yaşayabilesiniz. Biz EMITT 2017 fuarında turistlere Mardin'e gelmek için birçok neden sunuyoruz. Tanıtım anlamında da fuara geniş bir katılım gösterdik. Güzel bir fuar oluyor, biz de Mardin'in turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Adına yakışır bir fuara tanıklık ediyoruz. Misafirlerimizi standımızda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Mardin EMITT 2017'ye damgasını vurdu diyebiliriz. Herkesi Mardin'e bekliyoruz, bu güzellikleri yerinde görmeye davet ediyoruz.” dedi.

Fuarda Kültür ve Turizm İl Müdürü Alaaddin Aydın, İstanbul'daki Mardinliler Federasyonu Bakanı İbrahim Biter ve dünyaca ünlü ressam İsmet Yedikardeş de, Mardin standını ziyaret eden misafir ve davetlilere Mardin hakkında bilgiler vererek Mardin'i ziyaret etmelerini tavsiye ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir