• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
e-YDS başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruda, bugün başlatılan e-YDS başvurularının 16 Şubat'a kadar devam edeceği belirtildi.

25 Şubat'ta İngilizce alanında gerçekleştirilecek e-YDS, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama binalarında yapılacak. Saat 14.30'da başlayacak sınav 180 dakika sürecek.

Sınava alınacak aday sayısı e-YDS sınav binalarının aday kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınavda kontenjanlar Ankara'da 4 bin, İstanbul'da 431 ve İzmir'de 72 olacak.

Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaklar. Kontenjanın dolması halinde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenip, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

e-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzu'nda yer alan "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir." koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle "e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir." şeklinde değiştirildi.

Adaylar, e-YDS elektronik ortamda yapılacağından sınavda uygulanacak ara yüzleri tanımak ve sisteme aşinalık kazanmak için http://esinav.osym.gov.tr/deneme adresinden deneme sınavı uygulamasından yararlanabilecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir