• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Oğlum 23 yıldır cezaevinde ve şu an çok hasta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimlikli kişi ve kurumlara yönelik 1990'lı yıllarda ve 2000'den sonraki süreçte kimi zaman devlet politikası olarak, kimi zaman da devlet içerisindeki "paralel yapılanmalar" eliyle işlenen cürümlerin kurbanı olanlar, hâlâ büyük mağduriyetler yaşıyorlar.

Yaklaşık 23 yıl önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanıp cezaevine konulan Ramazan Elaltuntaş, söz konusu mağduriyeti yaşayanların başında geliyor. Gözaltına alındığı süreçte çok işkenceler gören Elaltuntaş, yargılanma sürecinde de çeşitli hukuksuzluklarla karşılaştı. En nihayetinde cezaevinde 13 yıl önce de Gut hastalığına yakalandı.

Cezaevi şartlarında yeteri düzeyde tedavi imkânı bulamayan Ramazan Elaltuntaş'ın annesi, oğlunun, çeşitli dönemlerde cezaevinde hastalanıp hayatını kaybeden diğer hasta mahkûmların akıbetiyle karşılaşmaması için tahliye edilmesini istiyor.

Yaşadıkları mağduriyet hakkında İLKHA'ya konuşan Ramazan Elaltuntaş`ın annesi Ayhan Elaltuntaş, oğlunun 23 yıldır cezaevinde olduğunu, şimdi ise Diyarbakır D Tipi Cezaevinde kaldığını ve hastalığının daha fazla ilerlemeden tedavisinin dışarda yapılması gerektiğini söyledi.

"Yaşadığımız mağduriyetin son bulmasını istiyorum"

Oğlunun metabolik bir eklem hastalığı olan Gut hastalığına (Damla hastalığı) yakalandığını belirten anne Altuntaş, "Oğlumu her ziyaret ettiğimde, parmaklarının şişkinliğini görüyorum. Ben anneyim, onu öyle görünce ölüyorum. Cumhurbaşkanı herkesi görüyor da bizleri neden görmüyor. Bu beni mahvediyor. Onun da evladı cezaevinde olabilirdi. Yaşadığımız mağduriyetin son bulmasını istiyorum." dedi.  

"Cezaevindeki Müslümanlar ancak ölüm döşeğine girince bırakıyorlar"

Cezaevlerindeki diğer hasta mahkûmlara da dikkat çeken Elaltuntaş, "Ne zaman ki cezaevindeki Müslümanlar ölüm döşeğine giriyor, o zaman bırakıyorlar. Oğlumun bir arkadaşı, yıllardır kanser olmasına rağmen babasıyla beraber cezaevinde yatıyor. Hayatının sonuna geldiği anlaşılınca, hastaneye götürdüler. Yaşlı insanlar, suçları Kur`an-ı Kerim öğretmek. Hiç mi bunları hapse atanlar ve hapiste tutanlar utanmıyor." diye sitem etti.

"Bu mudur adalet!"

Kendisinin de şeker ve hipertansiyon hastası olduğunu söyleyen anne Elaltuntaş, "Bu halimle oğlumun acısını yaşıyorum. Oğlumla görüştükten sonra onu götürdüklerinde binlerce kez ölüp diriliyorum. Oğlum 23 yıldır cezaevinde ve şu an çok hasta. Bu mudur adalet!" dedi.

20 yaşında cezaevine giren ve şimdi 43 yaşında olan oğlu Ramazan'ın gözaltı sürecini de anlatan anne Elaltuntaş, onun 27 gün boyunca çok ağır işkenceler gördüğünü, babasının da yaşadıklarına daha fazla dayanamadığını ve bu nedenle vefat ettiğini söyledi. (M. Sıddık Bilge, Osman Yürür – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir