• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
"Sigarayla etkin bir şekilde mücadele yapılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı Vali Vekili Serap Özmen Çetin'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikte yapılan toplantıya Vali Vekili Özmen'in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Abdulvahap Asma, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziraddin Mammadov ve kurul üyeleri katıldı.

Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanunun uygulamaları sırasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda, bu ürünlerle mücadelede kurumların yürüteceği faaliyetler ele alındı.

Katılımcılara hitap eden Özmen, sigara ve madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için yazılı ve görsel materyallerin basılarak kentin muhtelif yerlerine asılmasının önemini belirterek, okullarda bilgilendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

İl Müftülüğü tarafından camilerde tütün ve madde bağımlığı konusunda hutbeler verilerek toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinin önemine de değinen Özmen, "İnsanlar üzerinde çok olumsuz etkileri olan sigara ve benzeri maddeler ile etkin bir şekilde mücadele yapılacak. Bu mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi gerekir. Kapalı mekânlarda sigara içen ve sigara içilmesine müsaade eden kurum ve iş yerlerine karşı etkin denetimler yapılacak. Madde bağımlılığının zararlarına karşı toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde ortak bir mücadele vizyonu geliştirilmesi gerekir. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarının desteği de çok önemlidir. Özellikle gençlerimizin tütün ve tütün mamullerinin zararları konusunda eğitilmesi ve farkındalık oluşturulmasına yönelik faaliyetlere ve çalışmalara ağırlık verilmesi lazım. Yapılacak ortak çalışmalar sayesinde önemli başarı elde edilecek." dedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir