• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İyi Huylu Rahim Tümörüne Ameliyatsız Çözüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bursa Özel Bahar Hastanesi Radyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Doğan, tedavide son yıllarda yaygınlaşan yöntemin Girişimsel Radyologlar tarafından uygulanan Myom Embolizasyonu olduğunu söyledi. Dr. Doğan, Myom hakkında şu bilgileri verdi:
“Doğurganlık çağındaki kadınlarda en sık rastlanan ve genital sisteminin en sık görülen iyi huylu rahim tümörlerine denir. Yapılan araştırmalarda 35 yaşın üzerindeki her üç kadının birinde iyi huylu rahim tümörü (miyom) tespit edilmiştir. Myomların çapları 1-15 cm arasında değişebilir. Küçük çaplı myomlar genellikle rahatsızlık yaratmazken boyutları arttıkça adet düzensizliği, kansızlık, karın ağrısı, sık idrara çıkma ve kabızlık gibi şikâyetler oluştururlar.”

Bu yöntem ile hastanın hem anestezi almadığını hem de karın bölgesinde ameliyat izi olmadığını anlatan Dr. Doğan, “Angio yapar gibi kasık atar damarından girerek Myom’u besleyen damarı içten tıkayan bir madde veriyoruz. Damarı tıkanan tümör, beslenemediği için zamanla küçülüp eriyor. Bu yöntemin en önemli avantajları, hasta genel anestezi almaktan kurtuluyor. Hastanın karnında herhangi bir ameliyat kesisi olmuyor. Kısa sürede normal hayatına dönebiliyor ve ayrıca bu yöntemin yüzde 85-90 gibi yüksek bir başarı oranı mevcuttur.” dedi.

Yakın zamana kadar Myomu olan kadınlarda cerrahi dışındaki tek tedavi seçeneğinin hormon tedavi olduğunu vurgulayan Dr. Doğan şöyle devam etti: “Ancak bu tedavi erken menopoz oluşturduğu için başta kemik erimesi olmak üzere birçok sıkıntıya yol açıyordu. Ayrıca iyileştirici etkileri kalıcı olmadığından hormon tedavisi kesilince, miyomlar hızla tekrar büyüyorlardı. Bu nedenle kadınların çoğu ameliyat dışında başka seçenekleri olmuyordu.”

Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt ise hastanelerinde iyi huylu rahim tümörlerinin ameliyatsız tedavi edilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Sürekli gelişen sağlık sektöründe kendisini geliştirmeyi hedefleyen bir kurum olarak Güney Marmara bölgesinde öncü olmanın sevinci yaşıyoruz.”
 
cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir