• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Batman`da miting ve yürüyüş alanları yeniden belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkezde gerçekleştirilecek açık hava toplantıları ile ilgili olarak toplanma yeri, miting alanı, yürüyüş güzergâhı, gösteri yürüyüşlerinin yer ve güzergâhları, kullanılacak afiş ve pankartların asılabileceği yerlerin güncellendiği bildirildi.

Valiliğin aldığı kararla yeniden düzenlenen alanlar

Mezopotamya Caddesi ile Aydın Aslan Caddesi'nin kesiştiği kavşak (Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu Önü) ve Milli Egemenlik Caddesi ile 5. Cadde'nin kesiştiği Dolum Kavşağı toplanma yeri, toplanma yerinden hareketle Kültür Kavşağı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin sağ şeridi, Mezopotamya Caddesi'ni takiben miting alanına kadar olan güzergâh ve Ahmet Arif Bulvarı'nı kullanarak Stad Caddesi yürüyüş güzergâhı, Hilal Mahallesi Yeni Otogar yanında bulunan alan ve Şafak Mahallesi 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde bulunan alan miting alanı, miting alanı çevresindeki sokak ve caddeler dağılım güzergâhı olarak kullanılacak.

Afiş, pankart ve her türlü ilanın, Düzenleme Kurulu Başkanı ile en az 6 üyenin adı, soyadı ve imzasıyla miting alanı ve merkezde bulunan billboard, megalight, raket ve networklara asılabileceğinin kaydedildiği açıklamada, "Ayrıca bahse konu propaganda araçlarında halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı veya resim bulundurulamaz. Toplantı veya gösteri yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden toplantı veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar güneşin doğuşundan batışına kadarki zaman içinde olmak kaydıyla ses yükselten veya ileten herhangi bir alet veya araç ile çağrı yapılabilir. Bu süre dışında çağrı için sözü geçen alet veya araçlar kullanılamaz. Kapalı yer toplantılarında ses yükseltici alet veya araçlarla dışarıya yayın yapılamaz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir