• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Fransa`da müslümanlara skandal dayatma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın Batı bölgesinde bulunan Saint-Seurin bölgesinin belediye başkanı Marcel Berthomé, bölge okullarında domuz etinin servis edildiği günler Müslüman öğrencilere alternatif olarak verilen helal yemeğin, bundan sonra verilmeyeceğini açıkladı.

Berhomé`ye göre bir gün içinde iki ayrı yemek çeşidinin çıkması okulun bütçesini çok zorluyor.

Berhomé`in bu açıklamalarına kızan Saint Seurin`de yaşayan Müslüman aileler ise, bir kaç kilo etin maliyetinin hiç bir külfeti olmadığını, bu olayın arkasında çocuklarına inançlarından dolayı yapılan ayrımcılık olduğunu  söylediler.

Okula giden 5 yaşında bir oğlu olan Sonia isimli Müslüman bir kadın ise, belediye başkanının, bu kararıyla beraber, kasabadaki Müslümanlara çirkin bir saldırı başlattığını dile getirdi.

Evet ben bir Müslümanım ama aynı zamanda bir Fransa vatandaşıyım. Kimseden bir farkımız yok” diyerek, her vatandaş gibi vergilerini ödediklerini aynı zamanda çocuklarının okullarına da yemek ve eğitim masrafları için ödemede bulunduklarını ifade etti.

Sonia “ Belediye başkanı benim çocuğumun tabağında ne olacağına, ve oğlumun ne yiyeceğine karar veremez” diyerek, başkanın mesajının “ya yersin ya da defolup gidersin “ anlamına geldiğini aktararak, belediye başkanının bu kararını protesto edeceklerini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir