• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
 Suriye`de federasyon pazarlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de 30 Aralık`ta Türkiye ve Rusya`nın girişimleriyle ilan edilen ateşkes, ihlaller yaşanmasına rağmen genel olarak ülkede sukûneti sağlarken, 23 Ocak`ta Astana`da yapılacak Suriye görüşmeleri öncesi taraflar arasında görüşme trafiği yoğunlaştı.

Rus Haber Ajansı Sputnik, ‘Suriye yönetiminin PKK`nın Suriye uzantısı PYD/YPG dışındaki Kürt siyasetçilerle Rusya`nın garantörlüğünde görüşmeler yürüttüğünü` ileri sürdü. Habere göre görüşmelerde ‘Suriye`de bir federasyon kurulması` önerisi de ele alındı.

Haberde, ‘Suriyeli Kürt siyasetçi Dr. Ferid Sedun, Kürtlerin federasyon talepleriyle ilgili Suriye yönetimi ile görüşmek için başkent Şam`a gitti` ve ‘Görüşmelerde Rusya garantör oldu` ifadeleri yer aldı.

‘RUSYA PYD ILE GÖRÜŞTÜ`

Sputnik`in haberine göre Rus yetkililer 2 hafta önce Lazkiye`de aralarında PYD/YPG`nin de bulunduğu 24 Kürt partisi temsilcileriyle görüştü. Habere göre Rusya bu partilerin Şam yönetimi ile görüşmesine de aracılık etti. Şam yönetimi, daha önce Suriye`de bir federasyonun kesinlikle söz konusu olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir