• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl`de Kızılay`a 240 ünite kan bağışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kan stoku azaldığı için kampanyalar düzenleyen Kızılay`a Bingöl`de üç gün boyunca devam eden kampanya kapsamında 240 ünite kan bağışı yapıldı. Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi'nin, Bingöl eski Adliye Binasında iki gün gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına, toplumun çeşitli kesiminden insanlar kan bağışında bulundu.

Kan bağışı kampanyasına, HÜDA PAR, AK Parti Bingöl gençlik kolların, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş'ın da bulunduğu hakim, savcı ve adliye çalışanları ile Bingöl Gazeteciler Cemiyeti üyeleri destek verdi.

Üç gün boyunca Bingöl`de başlatılan kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Kızılay Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, üç günde Bingöl'de gerçekleşen kampanyada 240 ünite kan toplandığını söyledi.

Bingöl Eski Adliye binasında yapılan kan bağışında iki gün içinde 190 ünite kan topladıklarını ifade eden Koç, “Bugün son günde de yeni adliye binasında yaptığımız faaliyette ise, 50 ünite kan ile iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. Kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bölge genelinde ve ülke genelinde malum kan stoklarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktayız. Bizim amacımız kan stoklarımızı en üst dizeylere çıkarıp, hastanelerde kan bekleyen hastaların mağduriyetini ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaları yapmaktır. Vatandaşın bu konuda desteklerini bekliyoruz. Bağışlanan bir ünite kanla 3 canın kurtarılması demektir.” şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir