• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
`Soğuk havalarda sokak hayvanlarına sahip çıkmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`un Malazgirt ilçesinde yaşayan Ferit Doğan, yoğun kar ve soğuk havalardan dolayı yiyecek bulmada zorluk çeken sokak hayvanlarına mama vererek sahip çıkıyor. Doğan, vatandaşlara sokak hayvanlarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Gönüllü olarak bu işi yaptığını söyleyen Doğan, bazen evden getirdiği bazen de kendi imkanlarıyla aldığı yiyecekleri sokak hayvanlarına verdiğini belirtti.

Doğan, "Yemeklerimizden kalanları ve almış olduğumuz mamaları özellikle köpek yavruları başta olmak üzere gördüğümüz hayvanlara veriyoruz. Evimin bahçesinde de kaplara bunları bırakıyorum ve yiyorlar. Özellikle bu hayvanlara sahip çıkılması gerekiyor ve duyarlı olmalıyız.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kedileri donmaktan kurtardıklarını söyleyen Doğan, “Kış günlerinde biz insanlar bile eksi 25, 30`u bulan havada dışarıya çıkmaya dahi çekiniyoruz. Lakin sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanlar hem üşüyorlar hem de yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Bu hayvanlara sahip çıkan bazı vatandaşlarımız var. Sağ olsunlar duyarlılık gösteriyorlar. Bende kendi imkânlarımla bu duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza, tanıdıklara 5 torba yem dağıttım. Tekrar söyleyelim burada aracılığınızla ne olur ekmek kırıntılarımızdan tutun da kalan tüm yiyeceklere kadar bir kapa ve bahçelerimize bırakarak bütün hayvanlarımıza aslında sahip çıkabiliriz. Hem bu yiyecekler çöpe gitmez hem de bir hayırlı iş yapmış oluruz.” ifadelerini Kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir