• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD`de Yüzlerce Banka İflas Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Invictus Danışmanlık`ın yaptığı araştırma, ABD`de önümüzdeki üç yıl içinde 758 bankanın kriz testini geçemeyerek iflasa sürükleneceğini ortaya koydu. Aralarında büyük bankaların da bulunduğu listedeki en riskli bölge ise Florida oldu.

ABD`de küresel ekonomik kriz nedeniyle iflas eden banka ve finans kuruluşlarının sayısı 2011`de düşmesine rağmen önümüzdeki iki sene boyunca aratacak. Invictus Consulting Group tarafından yapılan araştırma, 758 finans kuruluşunun önümüzdeki iki yıl boyunca stres testlerini geçemeyeceğini ortaya koydu.

Finans kuruluşlarının 3`üncü finansal çeyreğin sonu olan 30 Eylül 2011 itibariyle açıkladıkları sonuçlardan yola çıkılarak yapılan araştırmada, Invictus yetkilileri düzeltici önlemlerin alınmadığını ortaya koyarak 758 finans kuruluşunun tutarlı olamayacağını açıkladı. Bunun en önemli nedenini kuruluşların kendilerini toparlayamaması olarak gösteren şirket, bu durumun önümüzdeki iki yıl boyunca yeni borçlanma miktarını artıracağı ve yeni bir iflas dalgası yaratacağını ortaya koydu.

İsim vermekten kaçınan Invictus yetkilileri bu finans kuruluşlarından 200`ünün ise halka açık şirketler olduğunu açıkladı. Invictus`u araştırmada bu sonuçlara yönelten Invictus Sermaye Varlıkları Modeli (ICAM) adı verilen modelde ABD Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (FDIC) tarafından denetlenen bankaların stres testi sonuçları ele alındı. Ardından 1 (güçlü) ila 5 (savunmasız) arasında değişen rakamlarla krize ne kadar dayanıklı oldukları sınıflandırıldı.

Araştırma sonucunda 758 banka krize karşı savunmasız anlamına gelen 5 notunu aldı. Bu bankaların toplam varlıkları 440 ila 580 milyar dolar arası olduğu da hesaplandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir