• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Van'da Halep için 425 bin lira yardım toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yukarı Norşin Camii Kur’an Kursunda ilçe müftüleriyle biraraya gelen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kent genelinde Halep’e 425 bin lira nakdi yardım yapıldığını açıkladı.

Halep’te yaşanan dram ve katliamın birçok insanı yerinden, yurdundan göç ettirmeye zorladığını dile getiren Arvas, “Şehit olanların dışında, Halep’te kurtulup oradan göç edenler için devletimizin yardım eli bunlara uzandı. Tabi ilk yardım eden kuruluşun Türkiye Diyanet Vakfı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Türkiye Diyanet Vakfı gerek ayni yardım, gerek nakdi yardımda gerek ise çadır kent kurmakta öncülük yaptı. Sayın Başkanımızın Türkiye çapındaki çağrısına vatandaşlarımız icabet ettiler. Türkiye’nin her ilinde ve her ilçesinde hatta bazı küçük kasabalarda kampanyalara destek verdi.” dedi.  

İl ve ilçe müftülüklerinin destekleri ve halkın duyarlığıyla şu ana kadar Halep için camilerde 425 bin lira toplandığını ifade eden Arvas, “İl genelinde bütün ilçe müftülerimiz, ilçelerimiz bu konuda çok çaba sarf ettiler. Bazıları Özel olarak gıda malzemelerini TIR’lar vasıtasıyla gönderdiler. Bununla beraber nakdi yardımda bulundular. Vatandaşlarımızda bu davete icabet etti. Bu güne kadar nakdi yardım olarak 425 bin lira Halep’e yardım toplandı. Bunu basın aracılığıyla vatandaşlarımızın yaptığı bu hayra ve iyiliğe teşekkür ediyoruz. Allah-u Teâlâ kendilerinden razı olsun diyoruz. Allah-u Teâlâ ömürlerine ve mallarına bereket ihsan eylesin diye dua ediyoruz.” diye konuştu.

Arvas, “Yardımlarımız devam etmektedir. Kampanyamız sürmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı Van Şubesi ve Van İl Müftülüğü organizesiyle bu hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bunun yanında Van’da sivil toplum kuruluşlarının da yapmış olduğu yardımlar, göstermiş olduğu çabalar bizzat oraya kadar gidip yardımı yerinde teslim eden sivil toplum kuruluşları oldu. Biz bu sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine, bizzat görev alanlara teşekkür ediyoruz. Neticede bu yardıma kulak verip katkıda bulunan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez, Sedat Karatay-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir