• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Uyuşturucu ve hırsızlardan bıkan esnaf sorunu emniyete iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda kent merkezinde artan uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık olayında bıkan esnaflar, sorunlarının çözümü için emniyet müdürüyle görüştüler. Çarşı merkezi Bediüzzaman Said-i Kurdi Caddesi üzerinde bulunan bir kahvede, sabah verilen kahvaltıda emniyet müdürüyle bir araya gelen esnaflar, sıkıntılarını dile getirdiler.

Esnafın sorunlarını dinleyen İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, esnafın ve vatandaşların huzurunun tesis edilmesi için, teşkilat çalışanlarıyla beraber ellerinden gelen tüm gayretleri yapacaklarının sözünü verdi.

Uyuşturucu ile mücadele sadece polis ile ilgili bir durum olmadığını hatırlatan Kaya, bu sorunun bütün dünyayı ilgilendirdiğini, sadece yakalamakla işin bitmediğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Uyuşturucu sadece polis ile ilgili bir durum değildir. Onu yakalamakla iş bitmiyor. Eğer sadece yakalamak olsa, bütün gücümüzü seferber edelim. Fakat uyuşturucu kullanan, balli de kullanıyor, farklı maddeleri de kullanıyor. Yakalanınca da işin bittiğini zannediyorsunuz. Oysa durum öyle değil. Bunların tedavi sıkıntıları var. Kendileri istemediği sürece de tedavi edemiyorsunuz. Bu sadece ilimizin sorunu değil, aynı zaman dünyanın da sorunudur.” dedi.

Ailelerle birebir görüşülmeli

Ailelerle birebir görüşülerek sorunun en aza indirileceğini vurgulayan Kaya, uyuşturucuyla mücadele ve kaçak sigara yakalamada Türkiye sıralamasında ilk 15 ilin içinde olduklarını dile getirerek, “İlimizde sadece uyuşturucu ve hırsızlıkla değil, terörle de mücadele ediyoruz. Burada esnafımızın da cesaretli olması lazım. Muhtarlarımız, bulundukları mahallelerdeki ailelerle bire bir diyalog kurup, bu çocukların uyuşturucuya ve hırsızlığa bulaşmasını engellemeye çalışmalı. Bulaşmış olanların da tedavi olması için ailelerle birebir görüşülmelidir. Yapılan projelerle baharın başlamasıyla kent merkezi ve ilçelerde gerekli yerlere kamera sistemleri kurulacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile beraber uyuşturucu kullanıcılarının tedavi edilmesi için çalışmalar yapılacaktır.” diye konuştu.

“Türkiye`de ahlaki çöküntü yaşanıyor”

Kentte son zamanlarda her gün farklı iş yerlerine hırsızların girdiğini belirten esnaflar, metruk binalarda ve açık alanlarda uyuşturucu kullanıcılarından dolayı vatandaşların artık rahat bir şekilde evlerine gidip gelemediğini belirterek, sorunlarının çözülmesi için destek istediler.  Bazı muhtar ve esnaflar ise sorunun, gençliğin ahlak ve maneviyattan uzak bir hayat yaşamalarından kaynaklandığını belirterek, Türkiye`de ahlaki bir çöküntünün yaşandığına dikkat çektiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir