• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
 İtfaiyeden soba zehirlenmelerine karşı uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, vatandaşları soba zehirlenmesi konusunda uyardı.

Meteorolojiden aldıkları bilgiye göre ileriki günlerde lodos yaşanabileceğini ve bunun soba zehirlenmelerine yol açabileceğini belirten Çelik, “Malum kış aylarındayız. Şimdiye kadar bir lodos faciası yaşamadık ama meteorolojiden aldığımız verilere göre önümüzdeki günlerde lodosun sıklıkla yaşanacağı günler bekliyoruz. Bunun için bir kez daha halkımızı uyarmak istiyoruz. Bu uyarımız yakıt kullanan herkes için geçerlidir ama biz özellikle soba kullanan vatandaşlarımızı uyarıyoruz. “ dedi.

Kirli bacaların mutlaka temizlenmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulunan Çelik, “Vatandaşlar bu günlerde havanın güzel olmasını fırsat bilip baca temizliklerini yapsınlar.  Kirli baca felaket demektir, ölüm demektir. Vatandaşlarımız rüzgârlı günlerde kesinlikle sobalarını yanık şekilde bırakarak yataklarına girmesinler. Mutlaka sobalarının sönmesini beklesinler.” İfadelerini kullandı.

Sobaların yakılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Çelik, “Soba yakma tekniklerine riayet edilmeli, soba alttan değil üstten yakılmalıdır. Kesinlikle yatılacağı zaman sobaya yeni yakıt ilave edilmemelidir.  Vatandaşlarımız bu tekniklere ve uyarılarımızı dikkate alırlarsa umuyoruz ki daha önceki yıllarda yaşadığımız felaketleri tekrar yaşamayız.” şeklinde konuştu. (Ferit Gölgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir