• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
İslami STK`lara Açılan Kapatma Davası Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Yaklaşık iki ay önce Gaziantep Cumhuriyet savcısı tarafından kültürel ve sosyal faaliyetleri ile tanınan İslami hassasiyetli Sivil Toplum Kuruluşlarından Gaziantep İlim-Der, Gaziantep Rahmet-Der ve Mustazaf-Der Gaziantep Şubesi hakkında açılan kapatma davasının ilk duruşması dosyanın yetersizliği nedeni ile 27 Mayıs 2011 tarihine ertelendi.

Gaziantep Adliye sarayı 4.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülen davanın, mahkeme heyetinin dosyayı yetersiz görmesi sonucu 27 Mayıs`a ertelendiğini belirten Av. Abdulgani Orhan; "Dosyada herhangi bir delil olmadığı, iddiaları ispatlayacak herhangi bir maddi delil olmadığı için biz dosyanın kapatılması istedik. Mahkeme heyeti de savunmamızı yazılı olarak vermemizi ve savcılığın son sözünü istedi. Bunun için de mahkeme ertelendi. Öyle ümit ediyorum ki gelecek mahkemede güzel bir sonuçla bu dava kapanır."dedi.

Mahkemeye Avukat Orhan`nın yanı sıra kapatma davası açılan İslami STK başkanlarından Rahmet-Der başkanı M. Faik Doğan, İlim-Der Başkanı Mustafa Özaslan, Mustazaf-Der Şube Başkan Yardımcısı Ökkeş Korkmaz ile Umut-Der başkanı Yusuf Kiraz katıldı.

Şefik Mert - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir