• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Halepli küçük kız tedavi edilmeyi bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de yaklaşık 6 yıldır devam eden iç savaştan dolayı 4 yıl önce Diyarbakır`a yerleşen Halepli ailenin 11 yaşındaki kızı Vefa Hemşo, yakalandığı hastalıktan dolayı tedavi edilmeyi bekliyor. Ailesi, çocuklarının tedavi edilmediği takdirde ömür boyu yatalak kalacağını söyleyerek, yardım çağrısında bulundu.

Naylon toplayarak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Ferdi Hemşo, kiraladığı iki odalı evin bir odasında ailesiyle otururken, diğer odasında ise çöpten toplamış olduğu naylonları istifliyor. Aile ısınmak içinse piknik tüpü kullanıyor.

Merkez Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi`nde oturan ailenin 11 yaşındaki kızı Vefa Hemşo, yakalandığı romatizmal hastalıktan dolayı yatalak hale geldi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden duyarlı bazı öğrencilerin, 2 yıldır küçük kızın ilaçlarını karışılmaya çalıştıkları öğrenilirken, aile, küçük kızlarının tedavi edilmediği takdirde ömür boyu yatalak kalabileceğini söylediler.

Aileye yardım eden üniversite öğrencilerinden Gökhan İşitman, yaşanan sıkıntıları şöyle dile getirdi:

“Arkadaşlar arasında bu kardeşlerimize yardım etmek için para topladık. Gıda ihtiyaçlarını aldık. Erzak yardımı yaparken bizlere hasta çocuk olduğu söylenildi. Biz de gelip baktık. Ailenin hasta çocuklarını görünce hemen hastaneye götürdük. Dicle Üniversitesinde olan çocuk Romatoloji bölümüne götürdük. Doktor bize hastalığın artık vücutta kalıplaştığını söyledi. 2 yıldır doktorun verdiği ilaçları karşılıyoruz. Aile, Suriye`deki iç savaştan dolayı çocuklarıyla ilgilenemedikleri için hastalığı ilerlemiş. Diyarbakır`da bir yakınları olmadığı için çocuk böyle kalmış. Bizler 2 yıl önce bu aile ile tanıştık. Hastanın eklem kısımlarında iltihap oluşmuş. Bu iltihaptan ötürü küçük kız ne ellerini ne de ayaklarını kullanamıyor. Bundan dolayı yatalak bir şekilde duruyor.”

Babanın naylon toplayarak geçimini sağladığını beliren İşitman, “Maalesef Suriyeli kardeşlerimiz geçimini bu şekilde sağlıyor. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada şöyle bir anlayış var; Suriyeli deyince dilenen, hiçbir şey yapmayan bir algı oluşturulmuş. Aslında durum böyle değildir. Buradaki kardeşlerimiz dilenmiyorlar. Kendi geçimlerini naylon satarak sağlıyorlar.” dedi. (Emrah Deniz, Osman Yürür-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir