• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van İkra-Der Yeni Yerinde Faaliyetlerine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da meydana gelen 7,2 ila 5,6 şiddetindeki depremler nedeniyle faaliyetlerine ara veren İkra-Der, yeni yerinde çalışmalarına kaldığı yerden devam etmeye başladı. İLKHA`ya konuşan İkra-Der Başkanı Muhammed Necip İlbay," Yeni binamızda çalışmalarımız eskisine oranla daha yoğun olarak devam edecek" diye belirtti.
 
Yeni Binamızda Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz 
Deprem öncesi yeni bir yer aradıklarını; ancak depremin araya girmesi nedeniyle ara verdiklerini belirten İkra-Der Başkanı İlbay, "Deprem öncesi yeni bir yere geçmek için çalışmalar yürütüyorduk. Ancak Van`da meydana gelen depremler nedeniyle bu isteğimizi yerine getiremedik. Deprem sonrası hayatın yavaş yavaş normale dönmesini fırsat bilerek yeni bir yer arayışına tekrar girdik. Hastane caddesi Kupik İş Merkezinde bulunan yeni binamızda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
 
Amacımız İnsanlara Maddi ve Manevi Destek Sağlamak 
Eski binalarında yaptıkları çalışmalarını burada da devam ettireceklerini vurgulayan İlbay, burada deprem nedeniyle daha bir özveriyle çalışacaklarını belirtti. Konuşmasının devamında İlbay, "Temel amacımız yozlaşmaya yüz tutmuş bu toplumda, gençlerin yozlaşmamasına azami bir şekilde gayret göstermek. Bu nedenle yeni yerimizde çalışmalarımız, özellikle deprem nedeniyle psikolojileri bozulan mağdur olmuş vatandaşları tekrar düzeltmeye, onlara maddi ve manevi her türlü desteği sağlamaya yönelik olacaktır" dedi.
 
Yaptığımız Programla Çalışmalarımız Devam edecek 
Yeni binalarında çalışmalarının sadece öğrencilere yönelik olmayacağını belirten İlbay, " Yapacağımız çalışmalarımız sadece öğrencilere yönelik olmayacaktır. Bu çalışmalarımız öğretmenleri ve deprem nedeniyle mağdur olmuş vatandaşları da kapsayacaktır" dedi. Ayrıca programlarını açıklayan İlbay, "İlk başta üniversiteye hazırlık öğrencilerine ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik hafta sonu ders programımız olacaktır. Burada öğrenci, hem kendi derslerini öğrenecek hem de İslam alanında dersler görecektir. Hafta içerisinde ise depremzede vatandaşlara yönelik seminerlerimiz ve öğretmenler ile birlikte çalışmalarımız olacaktır" diye vurguladı.
 
Burhan Teke-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir