• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Esed Yönetiminin Zulmüne Daha Ne Kadar Sessiz Kalınacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür-Der Batman Şubesi Başkanı Bünyamin Sevim saat: 13.00`de Suriye`de yaşanan vahşetle ilgili basın toplantısı yaptı.
 
Özgür Der Batman Şubesi`nde yapılan açıklamada Sevim, Mart 2011 tarihinden bu yana devam etmekte olan Suriye intifadasının dün korkunç bir vahşetle karşı karşıya kalarak büyük bir kayıp verdiğini belirterek, "Bugüne kadar içinde kadın ve çocukların da olduğu 7 binden fazla insan hayatını kaybetti. Başladığından bu yana Ortadoğu intifadasının Müslüman ülkeler içinde en sahipsiz ve desteksiz kalanı Suriye direnişi olmuştur" dedi.
 
Suriye`nin sahipsiz kalışında başladığı günden bu yana hakkında spekülasyonların ve komplo teorilerinin arkasının kesilmemesinin etkili olduğunu ve maalesef bu spekülatif ortama en fazla çanak tutanların da ne acıdır ki Müslüman kesim olduğunu belirten Sevim, "Direnen Suriyeli Müslümanların, uğradığı bu korkunç katliamı acaba Müslümanlar olarak bu defa ne tür mazeretlerin arkasına sığınarak izah edeceğiz?" diye sorarak tepki gösterdi.
 
Sadece aramıza çizilen sınırların zulme karşı hassasiyetlerimizde ne tür kırılmalara neden olduğunu Suriye olaylarından sonra bütün acısıyla hissedildiğini dile getiren Sevim, "Halkı Müslüman olan ülkelerin arasına emperyalistlerce çizilmiş olan sınırların aslında zihinlerimizde de çizilmiş olduğunu; ümmet arasında asabiyetçi, mezhepçi refleksleri beslediğini ve bunun Allah`ın muradına uygun bir kardeşliği tesis etmemize engel olduğunu son Suriye`deki saldırıların ardından oluşan duyarsızlık atmosferinden de anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Bölgesel gündemlerin hiçbir zaman evrensel sorunlara karşı gösterilmesi gereken ibadi sorumlulukların ertelenmesine neden olmaması gerektiğini belirten Sevim, "Her sorun, yerel veya evrensel, bizim için ayrı bir sorumluluğu beraberinde getirmektedir" dedi.
 
Sevim açıklamasında, Müslümanlar olarak Rabbimiz tarafından kardeşler kılındığımız bilinciyle Esed yönetimini ve ona sessiz kalan tüm odakları nefretle kınadıklarını vurgulayan Sevim, "Başta Suriye olmak üzere yeryüzü coğrafyasının tüm mazlumlarının yanında olmamızın, adil şahitliğimizin bir gereği olduğuna inanıyoruz.Bu vesileyle şehit olan kardeşlerimize Rabbimizden mağfiret; Dünya Müslümanlarına da vahdet, basiret ve direniş ruhu ihsan etmesini diliyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
Veysi Rüzgar-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir