• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
 Humus`ta Katledilen Genç Nusaybin Sınırındaki Köyünde Defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Suriye`nin Humus kentinde iki gün önce yapılan katliamda hayatını kaybeden Kamışlılı Kürt bir genç, Nusaybin sınırındaki Latifiye köyüne defnedildi. 
 
Kamışlı ilçesine bağlı Latifiye köyüne getirilen 20 yaşındaki Şindar Sallah Ali Şakir`in cenazesi büyük bir konvoy eşliğinde Latifiye Köyü mezarlığıan getirildi. Nusaybin`e bağlı Duruca beldesine komşu Latifiye köyündeki cenaze töreni, Türkiye tarafından rahatlıkla izlenebildi. 
 
Nusaybin Sınır Kapısı kapalı olduğu için akrabalarının cenazesine gidemeyen Nusaybinli bir aile, Duruca beldesi mevkiinde tel örgü ve mayınlı saha kenarından cenaze törenini izledi. 
 
İki gün önceki katliamda akrabalarının katledildiğini öğrendiklerini bildiren Mehmet Akbal; "Akrabamızın cenazesi şuan Latifiye Köyüne defedilmektedir. Kapılar kapalı olduğu için taziyeye gidemiyoruz. Cenaze törenini tel örgüler arasından izlemekle yetiniyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Katliamda hayatını kaybeden Ali Şakir`in dayısının oğlu olduğunu söyleyen Vefa Kerimoğlu: "Askerlik yaşına gelmiş 20 yaşında bir gençti. Camide hutbede Suriye askerleri caminin etrafını çevirmişler onları taramış öylece öldürmüşler. Hiç kimsenin kaçmasına izin verilmediğini söyleyen Kerimoğlu, ben de bilmiyorum ben buradayım onlar orada. Biz de gidemiyoruz. Dünden beri kendimizi parçaladık ama gidemiyoruz. Gidebilseydik her gün ailece sabah gidip akşam dönerdik. Ama kapılar kapalı gidemiyoruz biz sadece sınırın ardından izliyoruz" dedi. 
 
Latifiye Köyündeki cenaze törenine katılanlar konvoy halinde Kamışlı ilçesine geri döndü.
 
Halil Akbalık - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir