• DOLAR 32.241
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2430.613
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin öğle saatlerinden sonra yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Buna göre zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege ile Ankara, Eskişehir, Düzce ve Bolu çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; gece saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Çanakkale'nin güney ilçeleri, Balıkesir'in kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara

Parçalı zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısının, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Çanakkale'nin güney ilçeleri ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege

Parçalı, güney kesimleri ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarının, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimlerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu Antalya'nın doğu ilçeleri ve batı kıyı ilçeleri ile gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra Düzce ve Bolu çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.  

Orta Ve Doğu Karadeniz

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

İzmir  parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12°C

İstanbul parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı:5°C

Bursa  parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı: 10°C,

Adana  parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu:12°C

Ankara  parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı: -4°C, 

Konya   parçalı ve çok bulutlu -3°C

Bolu parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra kar yağışlı: 0°C

Trabzon   parçalı ve az bulutlu :10°C

Elazığ  parçalı ve çok bulutlu:3°C

Diyarbakır parçalı ve çok bulutlu :6°C

Gaziantep  parçalı ve çok bulutlu 7°C

Mardin  parçalı ve çok bulutlu 4°C  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir