• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bahçeli: Mecliste de referandumda da evet diyeceğim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anayasa Komisyonunda kabul edilen, Genel Kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek evet oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim evet oyunu da referandumda aynen tekrarlayacağım" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KORUMA TALEBİNDE BULUNMUYORUZ"
Bir basın mensubunun, “Koruma sayınızda artış oldu mu? sorusuna Bahçeli, “Bizim koruma sayımız şuan da sabittir. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Biz yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"ZIRHLI ARACA İHTİYACIMIZ YOK"

"Araçlarınızda zırh var mı?" sorusuna Bahçeli, şu cevabı verdi:

“Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin liderlere zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Ben şahsen, bir zırhlı araç ihtiyacımız olmadığını, bize yönelik böyle bir teşebbüsten vazgeçmelerini kendilerine ilettim.”

OHAL'E TAM DESTEK
OHAL ile ilgili Bahçeli, “Terörün kökü kazınıncaya kadar, FETÖ ile yüzleşme ve hesaplaşma bitinceye kadar OHAL`e MHP bütün gücüyle tam destek verecektir” dedi.

MECLİS'TE VE REFERANDUMDA BAŞKANLIĞA EVET
“Anayasa değişikliği teklifi, 9 Ocak Pazartesi günü Genel Kurul`da görüşülmeye başlayacak. MHP içinde bazı milletvekillerinin eleştirileri var. Buna yönelik nasıl bir değerlendirmede bulunursunuz?” sorusunun ardından Bahçeli şunları söyledi:

“Normalde milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla paylaşıyor. Bizde sizin aracılığınız ile öğreniyoruz. O bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde Anayasa değişikleri gündeme geleceğini söylüyor. Anayasa Komisyonunda kabul edilen, Genel Kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek evet oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim evet oyunu da referandumda aynen tekrarlayacağım.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir