• DOLAR 32.667
  • EURO 35.424
  • ALTIN 2505.376
  • ...
İçine düştüğümüz bu durumdan nasıl kurtulacağız?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlen Kutlu Doğum Siyer Sınavı bu yıl 29 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Sınav başvurularının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten platform yetkilileri, son başvuru süresinin 14 Ocak 2017 olduğunu söylediler.

Bu yıl "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla 4 kategoride düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörü Mustafa Kaya, insanlığın bugün içine düştüğü durumdan ancak Hz. Muhammed`i (s.a.v.) anlayarak kurtulabileceğini söyledi.

Her yıl, Siyer Sınavını farklı kampanyalarla düzenlediklerini belirten Kaya, sınavı düzenlemedeki asıl gayelerinin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu ve bu sınavın asla kaybedeninin olmadığını vurguladı.

28 umre ödülü ve bin bir çeşit hediyelerin verileceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı başvurularının 28 Kasım 2016 tarihinden itibaren başladığını ve 14 Ocak 2017 tarihine kadar devam edeceğini hatırlatan Kaya, bu yıl ilk defa Siyer Sınavını 4 kategoride düzenleyeceklerini belirtti.

Kaya, “Bu sınavı düzenlemedeki asıl amacımız gençlerimizin, bacı ve kardeşlerimizin yani kısacası tüm insanların ve Müslümanların Hz. Muhammed`i (sav) bir defa daha okumalarıdır. Çünkü insanlığın bugün içine düşmüş olduğu durumdan yalnızca Hz. Muhammed`i (sav) anlayarak kurtulabileceğine inanıyoruz.” dedi.

Siyer Sınavının hiçbir şekilde kaybedeninin olmadığını belirten Kaya, “Bu sınav kaybedeni olmayan bir sınavdır. Bu sınava girip ve hiçbir şekilde ödül kazanamayan herkes en azından bir defa daha bu vesile ile Hz. Muhammed`i (sav) okumuş olacaktır. Peygamber efendimizin hayatını okumaları alınacak en büyük hediyelerden daha büyük olsa gerek.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl ilk defa Siyer Sınavını 4 ayrı kategoride düzenleyeceklerini de belirten Kaya, “Birinci ve ikinci kategorilerin yani 3, 4, 5, 6, 7 ve 8`inci sınıflar, bir ve ikinci kategori olarak geçiyor. Bu kategorilerin sınav kitabı Hz. Muhammed` (sav)`dir. Üçüncü kategorinin yani 9, 10, 11 ve 12`inci sınıfların sınav kitabı ise ‘Rehberimiz Hz. Muhammed (sav)` adlı kitabımızdır. 4`üncü kategori yani 18 yaş ve üstü kardeşlerimizin sınav kitabı ise ‘Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz (sav)` kitabıdır. Gaziantep olarak Şehitkamil`de 7, Şahinbey`de ise 8 farklı noktalarda kayıtlarımız devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Kaya, Gaziantep koordinatörlüğü olarak geçen yılın kayıt rakamlarına henüz sınava bir ay süre kalmış olmasına rağmen iki katına ulaştıklarını belirtti.

Peygamber efendimizin hayatının anlaşılması için öncelikle hayatının okunması gerektiğini söyleyen Kaya, “Peygamber efendimizi anlatan çok sayıda eserler bulunmaktadır. Öncelikle hazırlanan eserleri Peygamber Sevdalıları Platformu eğitim komisyonumuz büyük bir itina ile hazırlayıp ciddi bir emeğin karşılığı olarak hazırlamış bulunmaktalar. Bu sloganı seçmedeki gayemiz kulağa hoş gelmekle beraber Peygamber efendimizin hayatının anlaşılması için de önce O`nun hayatının okunması gerektiğine inandığımız için O`nu önce okuyup, okuduktan sonra anlamayı ve anladıktan sonrada anladığımızı yaşama anlamında böyle bir slogan belirledik.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavının Gaziantep ayağında her sene olduğu gibi bu yıl da büyük ilginin olduğunu kaydeden Kaya, sınava özellikle öğrencilerin yoğun bir ilgisinin olduğunu belirterek, son olarak şunları kaydetti:

“Geçen yıl sınavımıza başvuran ve sınava girenlerin sayısı olarak küçük kardeşlerimizin ilgisi daha çok göze çarpıyordu. Yine bu yılda birinci ve ikinci kategorinin revaçta olduğunu görüyoruz. Yani en fazla kayıt yapanlar öğrencilerdir. Lise seviyesinde olan kardeşlerimiz de ikinci sırada yer almaktadır. Bu yıl Gaziantep`te sınav hedefimiz 25 bin şuana kadar 8 bin civarında kayıt almış bulunmaktayız.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir