• DOLAR 32.281
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Sanılanın Aksine Çok Kurakmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi`nin (NASA) Kızıl Gezegen`de yaşamın izlerini araması için gönderdiği uzay aracı Phoenix`in (Zümrüdü Anka Kuşu) getirdiği toprak örneklerini inceleyen bilimadamları,yaklaşık 5 bin yıl önce gezegenin daha sıcak olduğunu ve yüzeyinde su bulunduğunu, ancak bu sürenin Mars`ta yaşamdan söz edebilmek için çok kısa olduğunu ileri sürdü.

Londra`daki Imperial College araştırmacılarının ``Geophysical Research Letters`` dergisinde yayımlanan raporuna göre Mars`taki toprak, Ay`dakine benzer bir kuraklık sonucu oluşmuş.

Toprak örneklerinin gezegenin kuzey kutbundan alındığını ancak tüm gezegenin aynı tür toprakla kaplı olduğunu kaydeden bilimadamları, Mars`taki kuraklığın milyonlarca yıl devam etmesinin beklendiğini söyledi. Mars`ta bulunan su, Kızıl Gezegen`de yaşamın var olabileceğine dair umutları artırmıştı.

Bilimadamları, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı`nın (ESA) gelecekte Mars`a gönderecekleri uyduların yaşam kanıtı bulmak için gezegenin derinliklerini araştırmaları gerektiğini kaydetti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir