• DOLAR 34.187
  • EURO 38.114
  • ALTIN 2900.52
  • ...
Peygamberler şehrinde sığırcık kuşlarından görsel şölen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın kültür değerleri arasında yer alan Balıklıgöl Platosunda, sığırcık kuşlarının akşam saatlerinde gökyüzünde sergilediği birbirinden ilginç hareketler, görenler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Selvi, dut ve çınar ağaçlarının tepelerine konan sığırcık kuşları, akşam saatleri yaklaştığında sürüler halinde Şanlıurfa Kalesi ve Balıklıgöl Platosu semasında koro şeklinde uçarak birbirinden farklı figüranlar sergiliyor.

Akşam ezanının okunmasıyla bir anda sürüler halinde Balıklıgöl semalarında uçan sığırcık kuşları, vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor. Ailesiyle birlikte gelen bazı vatandaşlar da bu görsel şölenden oldukça memnun olduklarını ve her defasında izleyerek huzur bulduklarını söylediler.

Kış ayları boyunca her gün aynı saatte ve yerde görsel şölen sunan sığırcık kuşları, havanın kararmasıyla birlikte selvi, çınar ve dut ağaçlarına konmasıyla son bulurken serçe, karga ve papağan gibi çeşitli kuşların çıkardıkları o eşsiz cıvıltıları da eklenince ilgi yoğun oluyor.

Akşam saatlerinde kondukları ağaç dallarında sürü halinde ucan kuşlar gökyüzünde sergiledikleri hareketler ve sesler vatandaşların ilgi odağı oluyor. (Ramazan Casuk-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir