• DOLAR 34.194
  • EURO 38.171
  • ALTIN 2915.31
  • ...
"Bizi çoluk çocuğumuzla ortada bıraktılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde bazı özel güvenlik personeli, FETÖ bağlantıları oldukları ileri sürülerek işten çıkarılmalarına tepki göstererek, mağdur olduklarını dile getirdiler.  

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ankara`dan kendilerine bir yazı geldiğini, bu yazıda FETÖ bağlantılı oldukları iddiasıyla görevden alındıklarını ifade eden BTK  Diyarbakır Bölge Müdürlüğü personeli, kendilerini işten çıkarların aslında FETÖ`cü olduklarını öne sürdüler.

BTK Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde daha önce çalıştığını söyleyen Sedat Beyazadam, 2009`dan beri özel güvenlik personeli olarak çalıştığını ifade ederek, darbe girişimden sonra işten çıkarıldığını belirtti.

Her ihale yapılmak istenildiğinde işten çıkartılıp yerine başka birini yerleştirmek için uğraşıldığına dikkat çeken Sedat Beyazadam, yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu çok fazla değişti ve personelin üzerine haksız bir şekilde çok fazla geldiler. Bundan önce bizim kurum başkanı değişti. Ömer Fatih Sayan kuruma, darbeden 2 ay önce atandı. ‘Eleman fazlalığı var` diyerek birkaç kişiyi işten çıkaracaklarını bize söylediler. Biz de merak ediyorduk ama bize, ‘arkası sağlam olan işten çıkmayacak` dediler. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip bizim üzerimize haksızca, neden ve sebep belirtmeksizin, bir günlük değil bir saatlik işle ve telefonla işimize son verdiler. Geleceğimizi bu kararla söndürdüler.”

“Bizleri resmen vatan haini ilan etmişler”

FETÖ/PDY bağlantılı oldukları ileri sürülerek işlerine son verildiğini söyleyen Beyazadam, “İşten çıkarıldıktan sonra İŞKUR`a gittiğimiz de baktık ki bunlar bizim önümüzü tam olarak kapatmışlar. Bizleri resmen vatan haini ilan etmişler. SGK`da bize diyorlar ki ‘sizin işten çıkarılış gerekçeniz 29`uncu madde. Söz konusu madde yüzünden herhangi bir yerde sigortalı bir iş bulamıyorum.” dedi.

Aynı zamanda 28 Şubat mağduru da olduğunu söyleyen Beyazadam, “Bundan dolayı hiçbir kurum beni işe almadı. Bu kurumda yaşadığım sıkıntıların sebebi, 28 Şubat mağduru olduğumdan dolayıdır. Beni araştırıp 28 Şubat mağduru olduğumu görünce, bunlar bana zıt görüşte oldukları için böyle yaptılar.” diye konuştu.

“Beni nasıl vatan hainleriyle bir edip işime son verirler”

Beyazadam, 28 Şubat mağduru olduğum halde beni nasıl vatan hainleriyle bir edip işime son verirler. Geleceğimi karartıp başka bir yerde iş bulmamı engelleyen bu tür insanların ortaya çıkarılmasını istiyorum.” dedi.

14 yıldır Bilgi İletişim Kurumunda özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirten başka bir mağdur Ahmet Balsak da işten çıkarılma sürecini şöyle anlattı:

“15 Temmuz darbe girişimiyle bizler gece yarılarına kadar meydanlarda darbeye karşı durduk. Her gün meydanlardaydık. Daha düne kadar FETÖ`cü geçinenler, o gün meydanlarda bayrak sallıyorlardı. Darbe girişiminden 5 gün sonra nöbetim vardı. Bölge müdürü telefon açarak bizleri çağırdı. Yanına gittiğimizde, Ankara`dan gelen emirle işten çıkarıldığımı söyledi. Kurum kartlarımızın hepsini bizden aldılar. Bir telefonla bizi işten çıkardılar.” 

Daha önce de FETÖ mağduru olduğunu söyleyen Balsak, “Biz aile olarak FETÖ mağduruyuz. Geçmişte de FETÖ`den dolayı mağduriyetler yaşamışız, bugün yaşadığımız gibi. Çalıştığım kurum benim FETÖ`cü olmadığımı çok iyi biliyor. Hayatım boyunca Zaman Gazetesi almış değilim. Şirket de kurum tarafından kendilerine yazı geldiğini ve bu yazı doğrultusunda çıkarıldıklarını söyledi.” şeklinde konuştu.

Balsak, “Hiçbir soruşturma olmadan, bölge müdürlüğüne gelen bir telefonla işten çıkarıldık. Haklarımızın tarafımıza verilmesini ve üzerimize iftira atanların cezalandırılmasını istiyoruz. Çoluk çocuğumuzla bizi ortada bırakarak sicilimizi bozdular. Bizi suçlu olarak gösterdiler. Adaletin sağlanmasını istiyor.” diyerek mağduriyetini dile getirdi. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir