• DOLAR 32.259
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2402.168
  • ...
`Yılbaşının bizim için diğer günlerden bir farkı yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yılbaşının sadece bir takvim değişiminden ibaret olduğunu, Müslümanların yılbaşı kutlaması diye özel bir gününün olmadığını vurgulayan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, yılbaşının Müslümanları özünden uzaklaştırmak için batının bilinçli bir şekilde İslam toplumuna benimsettiği bir etkinlik olduğunu söyledi.

İLKHA`ya konuşan Müftü Çelik, yılbaşı gecesi olarak insanlara empoze edilen, her türlü melanetin yaşandığı bir gecenin İslam dini ile uzaktan ve yakından hiç bir alakasının olmadığını, Müslümanların bu gibi günlerde yapması gerekenin nefis muhasebesi olduğunu belirtti.

Çelik, “Yılbaşı bizim için normal bir zaman dilimidir. Her zaman ne yapıyorsak yine hayatımıza o şekilde devam etmeliyiz. Yılbaşının biz Müslümanlar açısından hiçbir önemi yoktur. Sadece milletlerarası bir takvim başlangıcıdır. Ama ne yazık ki miladi yılbaşıyla milletimiz batıdan doğuya, kuzeyden güneye ve yediden yetmişe bir şekilde alakalı oluyor. Fakat biz Müslümanların gerçek benliği olan Hicri yılbaşından kimsenin haberi yok. Bir Müslüman`ın kesinlikle yılbaşı eğlencelerinde yer almaması gerekir. Yılbaşının gerek kültürel, gerek sosyal, gerekse dini olarak bizimle hiçbir alakası olamaz.” dedi.

“Bizim gündemimizde yılbaşı yoktur”

Yılbaşı ve yılbaşı kutlamalarının gündeme getirilmesini hiçbir şekilde uygun bulmadıklarını ifade eden Çelik, “Hz. İsa`nın doğumu diye tabir ettikleri yılın dönümünü Hıristiyanlar kutluyorlar. Yani yılbaşının içeriği bize ait değildir. Yılbaşı sadece dini bir ayindir. Müslüman olarak bundan kesinlikle kaçınmamız lazım. Bizim için yılbaşı sadece takvim dönüşüdür. Onun dışında yine içimize dönük kutlamamız lazım.  Bir yılımız gidiyor, ömrümüz geçiyor. Bir daha gelmeyecek. Yılımız nasıl geçti, eksiklerimiz neler oldu, yapılması gerekenler nelerdi ve yıl boyunca nelerle karşı karşıya geldik? Önümüzdeki yıl kendimize daha nasıl huzurlu, umutlu, birlik ve beraberlik barış ve huzur içerisinde yaşamanın yollarını çıkarıp bunun hesabını yapmamız gerekiyor." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir