• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Yoğun kar yağışına dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Malatya, Elazığ, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde kuvvetli, Adana çevrelerinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzey kesimleri ile Çankırı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde bir ile 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ile 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yoğun kar yağışına dikkat!

Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir'in kuzey kesimleri ve Çankırı çevrelerinde yoğun kar beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah ilk saatlerinde İstanbul çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimleri ile zamanla İzmir çevrelerinde karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde kuvvetli, Adana çevrelerinde çok kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, İç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah saatlerinde güney ve doğu kesimlerinin yer yer yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çankırı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Sinop çevrelerinde kuvvetli yağmur, Kastamonu'nun güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 11°C

Ankara: Çok bulutlu ve kar yağışlı 2°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1°C

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli kar yağışlı 4°C

Zonguldak: Çok bulutlu ve yağmurlu 6°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir