• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
7 İlde KCK Operasyonu: 41 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sabah saatlerinde BDP İl Binası ve evlere yapılan baskınlar ve gözaltılar ile ilgili Batman Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada KCK-TM Batman il yapılanmasını oluşturanlara yönelik operasyonda 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyon 41 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
 
Batman Valiliği`nden yapılan açıklamada, "04.02.2012 günü, PKK/KCK terör örgütünün KCK-TM Batman il yapılanmasını oluşturarak, terör örgütünün talimatları doğrultusunda; İlimizde meydana gelen kitlesel şiddet olaylarını organize ettikleri, mahalle ve il komiteleri oluşturarak eylem kararları aldıkları, örgütsel toplantı ve yasadışı yürüyüşe katıldıkları, baskı ve tehdit yolu ile esnafları kepenk kapattırmaya zorladıkları ve ilimizde geçmiş tarihlerde gerçekleşen yasadışı olaylara katıldıkları gerekçesiyle belirlenen şahıslara yönelik olarak, Batman merkezli olmak üzere 7 ilde saat 05.30 da başlayan eş zamanlı yapılan operasyon neticesinde toplamda 41 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari işlemler devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.
 
Gözaltına alınanlar arasında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve BDP İl Başkan Vekili Selim Aratemur`da bulunuyor.
 
Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir