• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
İlginç uygulama için TBMM`ye soru önergesi sunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlerbirliği-Amedspor maçı öncesi, Amedspor taraftarları için ayrılan tribüne sadece Diyarbakır doğumlu olanların alınacağının ilan edilmesinden sonra Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp tarafından, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu`nun cevaplaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi sunuldu.

Ankara 19 Mayıs stadında 29 Aralık`ta saat 14.30'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği ile Amedspor`un karışılacağı maç öncesi Ankara Emniyet Müdürlüğü, Gençlerbirliği taraftarlarını passolig uygulaması ile stada alacağını belirtirken, Amedspor taraftarları için ayrılan tribüne ise sadece Diyarbakır doğumlu olanların alınacağını belirtmişti.

Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Anayasa`nın 98`inci ve TBMM İçtüzüğünün 96`ncı ve 99`uncu maddeleri gereğince İçişleri Bakanı Soylu`nun yazılı olarak cevaplandırılmasının istendiği önergede şu sorular yer aldı:

1)Bahsi geçen durumdan haberdar mısınız?

2)Türkiye tarihinde daha önce bir maç karşılaşmasını izlemek için bir yerde doğma şartı getirilmiş midir?

3)Maçı izlemek isteyen Amedspor taraftarları için hangi yasal gerekçeyle “Diyarbakır” doğumlu olma şartı getirilmiştir?

4)Bir futbol maçını izlemek için bir yerde doğma şartı getirilmesi ayrımcılık değil midir?

5)Bir emniyet müdürlüğünün bir maçı güvenli hale getirmek babında uyguladığı bu yöntem hangi yasal prosedüre göre yapılmaktadır? Bu uygulamanın hukuk kuralları içerisindeki yeri nedir?

6)Yaklaşık 1,5 yıldır Amedspor üzerinde uygulanan baskının sebebi nedir?  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir