• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...
Iğdır`da `Dünya Arapça Günü` kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından 18 Aralık Dünya Arapça Günü nedeniyle düzenlen programa Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Şube Müdürü Yakup Alhan, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yar. Doç. Dr. Ahmet El Halil,  Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Bekhan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.               

Sunumu Türkçe ve Arapça yapılan program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cırıt, “Arapça`yı çok iyi öğrenmeliyiz. Peygamberimiz Arapça konuşuyordu Ehl-i Beyt Arapça konuşuyordu. Kitabımızın dili Arapça`dır. Bunun için Arapçay`ı iyi bilmeliyiz. Ortadoğu gördüğünüz gibi karmakarışık, ateş çemberi. Biz de Ortadoğunun bir parçasıyız.  Her şeyden önce din kardeşiyiz. Onun ötesinde insanız, mazlumun yanında olmalıyız. B unun için Arapça`yı iyi bilmeliyiz. Arapça`yı iyi bilen arkadaşlar o topraklarla bu toprakları birleştirecek ilişkileri geliştirecektir.” dedi.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yar. Doç.Dr. Ahmet El Halil  de Arapça dilinin önemine değinerek, Kur`an-ı Kerim`in Arapça indiğini bundan dolayı Arapça dilini herkesin öğrenmesi ve bilmesi gerektiğini vurguladı.

Program, slayt gösterimi eşliğinde şiirlerin okunması, öğrencilerin Arapça skeci,  koro şeklinde ilahilerin okunması ve kısa tiyatro gösterisinin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir