• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Örtünen ve hafız olan Suriyeli öğrencilere hediyeler verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da Said Yardım Derneği tarafından yaptırılan Said Model İlköğretim Okulu`nda okuyan yaklaşık 800 Suriyeli öğrenciden örtünen 50 kız öğrenci ile hafızlığı bitiren 80 erkek öğrenciye hediyeleri düzenlenen törenle verildi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Said Yardım Derneği tarafından yaptırılan 17 derslikli Said Model İlköğretim Okulu`nda 800 Suriyeli öğrenciler eğitim görüyor.

Kendi rızalarıyla örtünen 50 öğrenci ve hafızlığı bitiren 80 erkek öğrenci için dernek tarafından hediye merasimi düzenlendi.

Karaköprü Gençlik Merkezinde düzenlenen programa, Suriyeli STK başkanları Suriyeli vatandaşlar ve okulun öğrencileri katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Suriyeli minik çocukların Arapça okudukları ilahilerle devam etti.

Programın sonunda kendi rızalarıyla örtünen 50 öğrenci ve hafızlığı bitiren 80 erkek öğrenciye hediyeleri takdim edildi.

Düzenledikleri program hakkında bilgi veren Said Model İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Karataş, amaçlarının Suriyeliler ile olan kardeşliği pekiştirmek olduğunu söyledi.

Karataş, “Okulumuzda ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam 800 tane öğrencimiz var. Bu okulları daha fazla çoğaltmayı düşünüyoruz. Bu okulların amacı Suriye ve Türkiye`deki kardeşliğimizi pekiştirmek, onlara yardımcı olmaktır. Muhacir olan kardeşlerimize Ensar ruhuyla onlara yardım ediyoruz. Şu ana kadar bir okulumuz açıldı 3-4 tane ile devam ettireceğiz. Biz her zaman Suriyeli kardeşlerimizi bir arada görmek istiyoruz. Biz gerçekten onlarla kardeşiz. Düşmanlar sınırlar çizerek bizleri ayırmışlar ama bu kardeşliği güçlendireceğiz. Hiçbir güç ve kuvvet bu kardeşliğe engel olamaz.” dedi.

Örtünen öğrencileri kendi istekleriyle örtündüğünü söyleyen Karataş, bu hediyeleşme merasimini ise teşvik etmek için düzenlediklerini söyledi. (Ramazan Casuk- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir