• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Halepli ailenin dramına hayırseverler duyarsız kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Halep kentindeki bombardımanın ardından duyma ve konuşma yetisini kaybeden Ahmet Veli ve ailesinin yaşadığı dramın basına yansımasının ardından hayırseverler harekete geçti. Aileye çeşitli yardımlarda bulunan hayırseverler engelli Ahmet Veli'ye de iş imkânı sağladı.

Suriye`nin Halep kentindeki bombardıman nedeniyle duyma ve konuşma yetisini kaybeden Ahmet Veli, eşi Ruken İbrahim (27) kızı Şem (3) ve 1,5 yaşındaki oğulları Abdurraman ile birlikte Mardin`in Kızıltepe ilçesine göç etmek zorunda kalmıştı. İlçedeki metruk bir evde hayata tutunmaya çalışan Veli ailesinin yaşadığı dramı, İLKHA “Eşim Halep`teki bombardımanda duyma ve konuşma yetisini kaybetti” başlığıyla gündeme getirmişti. Haberin ardından harekete geçen duyarlı bazı öğretmeler ile özel bir şirketin beyaz eşya servisinin sahibi, Veli ailesine yardım etti.

Öğretmenler ailenin temel ihtiyaçlarını karşılarken beyaz eşya servisi sahibi ise duyma ve konuşma engelli olan Ahmet Veli'yi işe aldı.

Konuşamadığı için eşi Ruken İbrahim aracılığıyla yaşadığı sevinci anlatan Ahmet Veli, hayırseverlere ve kendisini işe alan iş yeri sahibine çok teşekkür ettiğini söyleyerek çalışmaya başladığı ve ailesinin rızkını temin edebildiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

“Haberinizin ardından ihtiyaçlarımız karşılanıp eşim işe alındı”

İlçeye ilk geldiklerinde perişan halde olduklarını aktaran Ruken İbrahim, “Haberinizin ardından bazı hayırseverler bize sahip çıktı bize soba, odun, şovben, erzak yani şu an tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Beyaz eşya servisi sahibi o da haberi görmüştü. ‘Eşiniz gelsin yanımızda çalışsın` demiş. Allah ondan da razı olsun.  İlk geldiğimizde perişan haldeydik soba olmadığı için ben ve çocuklarım soğuktan dolayı hastalandık. Şu an eşim çalışıyor. Elhamdülillah akşam eve geldiğinde ihtiyaçlarımızı getiriyor. Düne kadar evimiz soğuktu. Yağmur yağdığında evin içerisine su damlıyordu. Elhamdulillah bugün sobamız var sıcaktır. Isınıyoruz. Yiyeceğimiz var." dedi.

“Biz muhacir olduk Allah kimseyi muhacir etmesin”

Suriye'deki savaşın sona ererek vatanlarına dönme arzusu içinde olduklarını söyleyen Ruken İbrahim, “Biz muhacir olduk ama Allah kimseyi muhacir etmesin, çok zordur. İnsanın kendi memleketinin dışında başka bir yerde olması çok zordur. İnşallah bir an önce memleketimizdeki savaş sona erer biz de evimize döneriz. Türkiye bizi almasaydı nereye gidecektik? Burada bize sahip çıkıldı, bize yardımcı oldular. Eşimin patronu, evimizin halini gördü, 'Burası rahat değil size başka bir ev bulacağım.' dedi ve bize bir ev buldu.  İnşallah yakında o eve taşınacağız. Allah sizden ve bize yardımda bulunan tüm hayırseverlerden razı olsun.” diye belirtti.

İnsanın hiçbir zaman Allah'tan umudunu kesmemesi gerektiğini söyleyen İbrahim, her bir zorluğun ardından bir ferahlığın olduğunu sözlerine ekledi. (Mehmet Aslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir