• DOLAR 34.265
  • EURO 37.383
  • ALTIN 2915.918
  • ...
Avrupa`da Soğuklar Can Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa`yı etkisi altına alan soğuk hava en çok balkanlarda hissedilirken soğuklardan dolayı bu ülkelerde meydana gelen ölümler endişe verici boyutlara ulaştı.

 

Avrupa`yı etkisi altına alan soğuklardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 200`ü aşarken hayatını kaybedenlerin çoğunun evsizler olduğu belirtilüyor.

 

Soğuklardan ençok etkilenen Avrupa ülkelerinin başında gelen Ukrayna`da Acil Durumları Bakanlığı 27 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında 101 kişinin soğuk havadan hayatını kaybettiğini belirtti.Bakanlık ölenlerden 64`ünün sokakta,26`sının ise evde ölü olarak 11`inin ise hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Rusya`nın Sibirya bölgesinde hava sıcaklıkları -50 dereceleri görürken Moskova`da -25 derece olarak ölçülüyor. Rusya Saklık Bakanlığı 1 Ocak`tan bu yana ülkede 64 kişinin dondurucu soğuklar nedeniyle öldüğünü açıkladı.

 

Polonya`da ise, hava sıcaklığı -35 dereceleri görürüken son bir gün içinde 8 kişinin hayatını kaybettiği son bir hafta içersinde ise 37 kişinin aynı nedenlerden öldüğü ifade edildi.

 

Ramanya Sağlık Bakanlığı da çetin kış nedeniyle son birkaç gün içinde 24 kişinin donarak öldüğünün ve ülkede 29 bölgede 380 okulun kapandığını açıkladı.

 

Öte yandan Bulgaristan, Çek Cumhuriyet ve Slovakya gibi ülkelerde çok sayıda kişinin aşırı soğuk nedeniyle öldüğü belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir