• DOLAR 34.227
  • EURO 37.182
  • ALTIN 2961.367
  • ...
Mustazaf Der Mevlid Kandilini Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği(Mustazaf Der) Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya teşriflerinin hicri yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, Hz. Muhammed`in doğumu bir kez daha kutlu ve mübarek olsun İslam ümmetine, denilerek böylesi kıymetli günlerin ve zamanların bir lütuf ve kurtuluş vesilesi bilerek değerlendirmelidir, mesajı verildi.

Kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi: "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed`in (SAV) hayatı ve mücadelesinin canlı kalması için her daim yaşanması ve yaşatılması için çaba gereklidir. Bunun öncüleri de hiç şüphesiz tevhid mücadelesini yüklenen Müslümanlar olmalıdır. Efendimizin (sav) imanı, ihlâsı, ibadeti, ahlakı, adaleti, ahde vefası, akraba ve komşuluk haklarına riayeti, kısacası her konuda örnek alınması gereken mükemmel bir şahsiyet ve önderdir. Şüphesiz onun hayatı Allah`ın kitabı Kuran-ı Kerim`in yaşanmış bir tefsiridir."

Yayımlanan mesajda daha sonra şu ifadelere dikkat çekildi: "Tevhid dininin yaşanmadığı ve unutulduğu, şirkin, zulmün ve haksızlığın zirveye ulaştığı, kadınların bir ticaret malı gibi kullanıldığı, kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü, zenginlerin fakirleri sömürdüğü ve insanlığın adeta öldüğü bir zamanda Rabbimizin onu insanlığa göndermesi hem nimet hem de büyük bir lütuftur. Böylesi kıymetli günleri ve zamanları bir lütuf ve kurtuluş vesilesi bilerek değerlendirmeli, toplumun ıslahı ve refahı için fedakârlık ve cömertlikte bulunarak ikramlarda bulunulmalı, onu (sav) hatırlatacak ve yaşatacak programlar ve seminerler düzenlenmelidir."

Mesajın sonunda, "Bu vesileyle hicri takvim itibariyle Mevlid kandilini kutluyor, İslam âlemine hayırlar ve kurtuluşlar getirmesini, mazlum ve mustazaf halkların ve coğrafyaların pis ve necis ellerden ve hilelerinden kurtulmasını yüce Allah`tan diliyoruz." denildi.

Osman İçli-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir