• DOLAR 34.219
  • EURO 37.869
  • ALTIN 2924.601
  • ...
Siyer Sınavı standını kaldırtan Dicle Üniversitesi yönetimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde yapacağı Siyer Sınavı için üniversite rektörlüğünden izin alarak stant kurdu. Stant kurma programının 3`üncü gününde üniversite yönetimi hiçbir gerekçe göstermeden polis çağırtarak standı kaldırttı.

Konuyla ilgili Bilge Gençlik Kulübü tarafından yapılan açıklamada üniversite yönetiminin tutumuna tepki gösterildi.

Üniversite yönetiminin hiçbir gerekçe göstermeden stantlarını kaldırttığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü olarak 19-23 Aralık 2016 tarihleri arasında Peygamber Sevdalıları Platformunun ‘O`nu Oku, O`nu Yaşa` temasıyla yapacağı siyer sınavı için rektörlükten stant kurmak için defalarca izin başvurusunda bulunduk. Her başvurumuz rektörlük tarafından dilekçemizin eksik olduğu ileri sürülerek reddedildi. Dördüncü stant izin başvurumuz ise kabul edildi. Stant açma programımız İlahiyat, Eğitim ve Diş Hekimliği Fakültelerinde 5 gün içerisinde gerçekleşecekti. Programımız ilk 2 gün İlahiyat Fakültesinde gerçekleşti. Eğitim Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinde açacağımız stantlar hiçbir gerekçe gösterilmeden rektörlüğün talimatı ile polis tarafından kaldırıldı.”

“Rektörlüğün bu tutumu geçmiş yıllardaki uygulamaları akla getirdi”

Üniversite yönetiminin tutumunun geçmiş yıllardaki yasaklamaları hatırlattığının belirtildiği açıklamada, “Dicle Üniversitesi Rektörlüğünün izin vermiş olduğu stant açma programını daha sonradan iptal etmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Her yıl on binlerce insanın katılım gösterdiği siyer sınavına rektörlüğün bu tutumu geçmiş yıllardaki uygulamaları akla getirdi. Eski üniversite yönetimi, kulübümüzün etkinliklerine karşı bilinçli bir şekilde karşı çıkmıştı. Şimdiki rektörlük de aynı tutumu sergilemekle geçmiş yıllardaki uygulamalardan geri durmamıştır.” denildi.

Rektörlük “15 Temmuz darbe girişimi” konulu konferansa da izin vermemiş

Açıklamanın devamında, “Yeni üniversite yönetiminin kulübümüze karşı tutumu sadece Siyer Sınavı standına yönelik de olmamıştır. 21 Aralık Çarşamba günü yapmak istediğimiz ‘Geçmişten günümüze darbeler ve 15 Temmuz darbe girişimi` isimli konferansımıza da rektörlük izin vermemiştir. Türkiye`deki tüm kesimleri bir araya getiren ve halkı birbiriyle kenetleyen darbe girişimini gündemde tutmak için yapacağımız programımıza izin verilmemesi düşündürücüdür. Son olarak Bilge Gençlik Kulübü olarak rektörlüğün kulübümüze karşı tutumunu kınıyor ve yetkililerin bu duruma sessiz kalmamalarını bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Hatırlanacağı üzere FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski rektör Ayşegül Jale Saraç döneminde de Bilge Gençlik Kulübünün etkinliklerine izin verilmemiş, üniversite kampüsünde PKK`li öğrencilerin etkinliklerine ise göz yumulmuştu. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir