• DOLAR 34.155
  • EURO 37.821
  • ALTIN 2908.49
  • ...
`Yalvardık yakardık dinlemeyip ekmek teknemizi yıktılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi`nde belediye ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılan evde, 35 bin TL`lik kalıp malzemeleri olduğunu söyleyen inşaat işçileri, yetkilerden zararlarının karşılanmasını istedi.

Malzemelerinin yıkılan evden daha değerli olduğunu belirten inşaat işçisi Vahit Akbaş, “Evimize ekmek götürüyorduk. İnşaat halindeki bir evi izinsiz olduğu gerekçesiyle yıkan belediye, işçiyi hiç mi düşünmüyor. 35 bin TL`lik kalıplarımızı evle beraber gömdüler. İş malzemelerimiz, inşaat halindeki evden daha değerliydi.” dedi.

Sur`daki çatışmalardan dolayı göç etmek zorunda kalan Akbaş, “Sur`da bir tokat PKK`den yemiştik, bir tokat da şimdi devletten yedik. Biz kalıpla geçimimizi yapıyorduk, belediyenin yıktığı inşaatı biz tutmuştuk, malzemelerimizi kurmuştuk. Sabah gelip yıktılar, bekçimizi de darp ettiler. 35 bin TL zararımız var.” şeklinde konuştu.

Yetkililerden zararının karşılanmasını isteyen Akbaş, “Sabah belediye ekipleri iş makineleri ile gelerek iş tuttuğumuz evi yıkmak istediler. Onlara, ‘Müsaade edin bu kalıpları çıkartalım.` dedik. Biz ekmeğimizi kazanıyoruz, inşaatlarda çalışıyoruz. İzin verseydiler, kalıplarımızı çıkarırdık. Yalvardık, yakardık dinlemediler. Yıktılar ekmek teknemizi. Sur ilçesinde de mağdur olduk, zor bela kendimizi toparladık. Şimdi de devlet bize böyle yaptı. İki ateş arasında kaldık.” ifadelerini kullandı.

Sabah ilçe Kaymakamına giderek sıkıntılarını anlattıklarını ancak sorunlarına bir çare bulamadıklarını söyleyen Mehmet Kaçar, yetkililerden yardım bekliyor. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir