• DOLAR 34.245
  • EURO 37.831
  • ALTIN 2922.824
  • ...
Buz sarkıtlarıyla kaplanan Deliklitaş`ın seyrine doyulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te etkili olan yoğun kar yağışının ardından oluşan dondurucu soğuklardan dolayı, Deliklitaş`ta meydana gelen buz sarkıtları görenleri hayran bırakıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte kentte çeşmeler ve dereler buz tuttu.  Metrelerce yükseklikten akan suların don tutması nedeniyle, Bitlis -Diyarbakır Karayolu`nun 10`uncu kilometresinde bulunan Deliklitaş`ta meydana gelen buz sarkıtları Pamukkale travertenlerini aratmadı.

1929 yılında kente ilk kez aracın girdiği yer olarak bilinen Deliklitaş, daha sonraki yıllarda, büyük ve yüklü araçların girememesi nedeniyle oyulan kaya, üsten kırılarak birbirinden ayrılmış.

Her mevsim farklı güzelliklere sahip olan Deliklitaş, son günlerde dondurucu havalar nedeniyle adeta buzla kaplandı.

Oluşan manzarayı gören vatandaşlar ise bu güzel manzarayı fotoğraflamaya çalışıyor.

Adana`dan geldiğini belirten Mustafa adlı vatandaş, Türkiye`nin her yerinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu, bu bölgenin ise daha farklı güzelliklere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye`nin her tarafı ayrı güzel. Bu bölge özellikle burası, yazın ayrı güzel, kışın ayrı bir güzeldir. Buralar muhteşem yerler. Herkesin gelip görmesi lazım. Adana`dan geliyorum. Her ay buradan geçiyorum. Buraları çok seviyorum. Görünen manzara gerçekten çok harika.” dedi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir