• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
`Diyarbakır`ı Peygamberler şehri kimliğiyle öne çıkaracağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami, Gazi Caddesi ve Yanık Çarşı bölgesinde devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi.

Karaaslan`a incelemelerde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Eski milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz eşlik etti.

Karaaslan incelemelerin ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaaslan, Diyarbakır'ı peygamberler şehri kimliğiyle ön plana çıkaracak çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi.

Sur`da hem sosyal hem de fiziki çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karaaslan, “Diyarbakır`ın kalbindeyiz. Sur'un kalbi Gazi Caddesindeyiz. Diyarbakır'da özellikle son dönemde terör nedeniyle Sur içinde yoğun olarak yaşanmış olan yıkımın ardından, burada birçok faaliyet eş zamanlı olarak yürütülüyor. Bunlar hem sosyal anlamda hem de aynı zamanda fiziki dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalardır. Diyarbakır'ı biz artık bir terör şehri olarak değil, Diyarbakır'ı medeniyetler, efsaneler, peygamberler şehri kimliğiyle ön plana çıkaracak çalışmaları hayata geçiriyoruz ve geçireceğiz. Dolayısıyla hummalı bir çalışma devam ediyor. Gerek Kültür Bakanlığımız gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yürütülüyor. Biz de bunun takipçisi olacağız. Hep birlikte Diyarbakır'a, insanımıza en büyük kazancı sağlayacak projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, Sur ilçesinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğünce Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yürütülen çalışmalarla, Sur'da 14 tarihi eserin restorasyonunun devam ettiğini söyledi. (M. Hüseyin Temel/M. Sıddık Bilge – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir