• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...

Başbakan Binali Yıldırım’ın 4 Eylül’de Diyarbakır'da Yatırım Hamlesi Destek Programı kapsamında açıkladığı 'Cazibe Merkezleri Programı’nın tanıtım toplantısı Mardin’de yapıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mardin Vali Vekili Bahattin Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve yatırımcı işadamları katıldı.

Toplam 62 milyar TL’lik bir yatırımı hedefleyen Cazibe Merkezleri Programı’nda konuşan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, programın en basit tabirle 20 ülkenin bütçesinden daha fazla olan 63 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu belirterek, “Peki, neyi ön görüyor istihdam ve üretim. Bizler onlarca teşvik paketini, hükümetin geçmiş dönemlerdeki asgari programlarını inceledik, ama gerçekten bu proje yüzyılın projesi... Hem gençleri önemseyen hem de yatırımcıları bu bölgeye çeken bir proje. Burada cazibe merkezinin ortasında, özellikle siz yatırımcılara inanılmaz imkânlar sağlamış.” dedi. 

Konuşmanın ardından slayt gösterisi eşliğinde program yatırımcılara tanıtıldı.

Program soru-cevap faslının ardından sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)