• DOLAR 34.264
  • EURO 37.581
  • ALTIN 2915.45
  • ...
Elektrik Kesintileri Esnafı İflasa Götürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Sık sık yaşanan elektrik kesintilerden dolayı sabah açtıkları işyerlerini akşam siftah yapmadan kapatmak zorunda kalan Seyrantepe`deki sanayi sitesi esnafı, iş bırakarak basın açıklaması düzenledi.
 
Esnaf adına açıklamalarda bulunan Mehmet Beşir Tırak, elektrik kesintileri yüzünden iş yapamaz duruma geldiklerini söyledi. Diyarbakır sanayi sitesi bünyesinde tamir ve onarımın yanı sıra birçok dalda üretim gerçekleştirildiğini belirten Tırak, ancak kesintiler nedeniyle sanayi sitesinin durma noktasına geldiğine dikkat çekti.
 
Sanayi sitesi esnafının işçilerine maaş veremeyecek, çeklerini ödeyemeyecek ve evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiğini ifade eden Tırak, bu mağduriyetin giderilmesini istedi.
 
Diyarbakır gibi dört tarafı barajlarla çevrili bir ilde elektrik kesintilerinin yaşanmasına anlam veremediklerini belirten Tırak, sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz bu konuyla alakalı yetkililerin ya alakasız ya da ilgisiz kaldıklarını düşünüyoruz. Umarım bu saatten sonra sesimiz duyular ve günümüze yakışmayan bu tür elektrik kesintileri bir daha yaşanmaz. Bu soğuk havada bizlerin sesini duyurmaya çalışan basın mensubu arkadaşlara sanayi sitesi esnafı adına şükranlarımı bildiriyorum."
 
Başka bir esnaf ise işyerindeki aracı göstererek, "Bu araç 3 gündür askıda. Elektrik yok, nasıl tamir edip indireceğiz?" diye sordu.
 
M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir