• DOLAR 34.262
  • EURO 37.629
  • ALTIN 2912.94
  • ...
Cloud Server Nedir? Neden Tercih Edilir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bulut sunucular son dönemlerde pek çok kişinin dikkatini çekerken cloud server ile sitelerin güvenliğinin nasıl sağlandığı ve özellikle kesintisiz bir şekilde sitenin nasıl yayın yapabildiği merak edilir. Bunun için cloud server sisteminin iyi bir şekilde öğrenilmesi gerekir.

Cloud server dilimize girmiş tanımlamalardan bir tanesidir ve bulut sunucular olarak tanımlanmaktadır. Bulut sunucularda özel olarak üretilmiş makineler tercih edilir ve bu makineler birbirine bağlanarak farklı lokasyonlar üzerinden yayın yapılması sağlanır. Kaliteli ve güvenilir hizmet veren bu firma sizin için en hızlı çözüm olabilir.

Bir web sitesine giriş yapıldığı zaman sitenin açılış hızında pek çok farklı kriter belirlerken bulut sunucularda bu kriterler daha minimuma indirilir ve web sitesinin açılış hızı böylece daha da azalır. Bulut sunucular üzerinden yayın yapan bir web sitesinin bu açıdan diğer sitelere göre daha hızlı açıldığından söz edilebilmesi mümkündür.

Cloud Server İle Hız Kontrolünüzde!

Özellikle sitenin temiz bir yazılım ile kodlanmış olması halinde bulut sunuculara geçiş ile birlikte ciddi bir hız artışı elde edilebilir. Bulut sunucularda güvenlik noktasında ise özel yazılımlar ile birlikte cloud server sisteminin iyi bir güvenlik çemberinin oluşturması sağlanır. Bulut sunucularda birden fazla sunucu kullanıldığından dolayı bir sunucuya yönelik saldırı yapılmış olması halinde dahi diğer sunucuları üzerinden kolay bir şekilde yayın yapılması ve internet sitesinin aktif bir şekilde ziyaretçilere açık kalması sağlanabilmektedir. Bu açıdan güvenlik konusunda da ciddi avantajlar sağlandığı gibi olası bir tehdit anında web sitesinin kapanması söz konusu değildir. Sitenin kapanmasını istemeyen kişiler için dahi sadece bu seçenek cloud servera geçiş için yeterli olabilecektir. Diğer özellikler için kapsamlı bir rehber olan https://www.cloudeos.com/tr/ozellikler sitesini ziyaret etmenizi öneririz.

Cloud serverda hız ve güvenlik için sağlanan imkanlar sayesinde sitelerin mevcut sorularının büyük bir kısmı giderilmektedir. Bu açıdan sık sık hosting sorunu yaşayan ve mevcut sitenin durumundan memnun olmayan kişilerin durumu iyileştirmek ve sorunsuz bir şekilde yayın yapabilmek adına bulut sunuculara geçiş yapması önerilir. Türkiye'de bu konuda Türkçe olarak destek verebilecek ve sorunsuz bir şekilde bulut sunucu imkanı sağlayacak pek çok farklı firma bulunur. Bu açıdan kişilerin dil problemi olması halinde dahi Türkiye'de en uygun bir bulut sunucu seçeneğini değerlendirerek web sitelerini bu sunucuya taşıması imkanlardan yararlanması adına yeterlidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir