Kış aylarındaki elektrik kesintileri halkın mağduriyetini artırıyor
Yoğun kar yağışıyla birlikte birçok bölgede yaşanan elektrik kesintisi, kırsal kesimde yaşayanların hayatını olumsuz yönde etkiliyor.
Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde soğuk hava ve kar yağışı etkili olurken, yaşanan elektrik kesintileri de halkı mağdur ediliyor.
Kış mevsiminin gelmesiyle yoğun kar yağışı ve etkili olan fırtına nedeniyle kırsal kesimde bulunan vatandaşlar zor günler yaşıyor.
“35 yıl önce çekilen hatlarda bakım ve onarım yapılmazsa olacağı budur”
Kırsal kesimde devrilen direkler ve kopan enerji hatları nedeniyle günlerdir karanlıkta kalan köylüler, AKSA-FEDAŞ’ı elektirk kesintilerine müdahalede yetersiz kalmakla suçladı. FEDAŞ’ın yıllardır bakım ve yenileme çalışması yapmadığını iddia eden Garip Köyü sakini Şükrü Karuç, 1980 yılında köylerine enerji hattı çekildiğini anlatarak şunları dile getirdi:
“Yaklaşık 35 yıl önce çekilen enerji hatları ile hâlâ hizmet vermeye çalışıyorlar. Kış ayı olunca da ‘bu kar yağışı olağan üstü bir durum’ deyip geçiştirmeye çalışıyorlar. 35 yıl önce çekilen hatlarda bakım ve onarım yapılmazsa olacağı budur. Çarşambanın gelişi perşembeden bellidir.” dedi.
“Özelleştirme sonrası hizmet alamıyoruz”
Özelleştirme sonrası sağlıklı ve enerji alanlarında hizmeti alamadıklarını belirten Karuç, “FEDAŞ özelleştirmeye rağmen gereken bakım ve onarımı yapmıyor. Personel sayısı da oldukça yetersiz. Halk ödediği paranın bedelini alamıyor. Yaz aylarında sağlıklı çalışma yapılmış olsa eminim bu sorunlar yaşanmazdı.” diye konuştu.
“Fatura tahsilatında gösterilen kararlılık bakım ve onarım çalışmasında da gösterilsin”
Elektrik kesintisi nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten Karuç, “Günümüzde hayat tamamen enerjiye bağlı. Elektrik olmadığı için suyumuz da akmıyor. FEDAŞ’ın arızaları kısa sürede çözecek ekipleri de yok. Bu böyle devam ederse daha çok sıkıntı yaşayacağız. FEDAŞ’tan isteğimiz fatura tahsilatında gösterdiği kararlılığı, bakım ve onarım çalışmasında da göstermesidir.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)