• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Diyarbakır`da sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu “Sabah Namazı Buluşmaları” kapsamında Diyarbakır İl Müftülüğünün organizesiyle halk, sabah namazında bir araya geldi.

Sur ilçesinde bulunan İslam`ın 5`inci haremi şerifi Ulu Camii`nde gerçekleşen sabah namazı buluşmasında daha çok gençlerin yer aldığı görüldü.

Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan`ın da katıldığı buluşmada sabah namazının ardından eller semaya kaldırılarak İslam ümmeti için dua edildi.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara karşı Müslümanların vahdet çatısı altında toplanması üzerine bir sohbet verdi. Sohbetin ardından sabah namazını camide kılan halka çorba ikram edildi.

Programın ardından İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, sabah namazı buluşmalarının Türkiye genelinde yürütülen bir program olduğunu belirtti.

“Sabah namazlarında duaya çok ihtiyacımız var”

Geçmişte yaşanan çatışmalardan dolayı sabah namazı buluşmalarını sağlıklı bir şekilde yapamadıklarını dile getiren İşliyen, “Şu an manevi atmosferi yüksek mekândayız. Ulu Cami Anadolu topraklarında namaz ile insanımızı buluşturan ilk mekândır. 639`da fethin sembolü olarak kiliseden camiye çevrilmiştir. O günden bugüne sürekli ibadet edilmektedir. Sabah namazı buluşmaları ülke genelinde yürütülen bir program ama Ulu Cami başta olmak üzere bölgemizde yaşamış olduğumuz sıkıntılardan dolayı maalesef Diyarbakır`da sabah namazı buluşmalarını sağlıklı bir şekilde yapamıyorduk, hamdolsun bir müddetten beri bölgeye huzur geri dönüyor. O vesileyle bizde de sabah namazı buluşmaları başladı. Üniversite gençleri ağırlıklı olarak cemaatle birlikte pazar günleri toplanıyoruz. Namazımızı kılıyoruz ve sohbet ediyoruz. Ardından büyükşehir belediyesinin verdiği çorbamız var. Cemaate ikram ettikten sonra dualarla camiden ayrılıyoruz.  Özellikle sabah namazlarında dua çok ihtiyacımız var. Bugünlerde ümmet olarak çok sıkıntılı ülke olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz.  Rabbimiz kimin duasına hangi saatte icabet edileceğini bilemeyiz. Israrla dua etmek, rahmet dilemek, rabbimizin bize mağfiret ile muamele etmesi için ona iltica etmemize ihtiyacımız var.” dedi.

Sabah namazı buluşmaları Cuma günü Yenişehir ilçesi Ofis Cami ile Bağlar ilçesi Abide Camiinde; Cumartesi günü Kayapınar ilçesi Cebeli Nur Camiinde, Pazar günü ise Sur ilçesi tarihi Ulu Camiinde her hafta gerçekleşecek. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir