• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İslamiyet`in sancaktarlığını yapmış bir ümmetin evlatlarıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valisi Seddar Yavuz “KYK Akademi- Zoru Başaranlar” konulu programda yaptığı konuşmada, “Bizler İslamiyet`in sancaktarlığını yapmış bir ümmetin evlatlarıyız. 1040`larda başlayan Türkler, Kürtler ve diğer Müslüman milletler arasındaki birliktelik, 1071`de bir sözleşmeye bağlandı.” dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, “KYK Akademi- Zoru Başaranlar” konulu program kapsamında Hümaşah Kız Öğrenci Yurdunda üniversiteli gençlerle buluştu.

 Düzenlenen program KYK İl Müdürü Emrullah Güler tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı. Programda öğrencilere hitap eden Vali Yavuz, mesleki tecrübelerini ve kendi başarı hikâyesini paylaştı.

Konuşmasını devamında, Türklerin ve Kürtlerin tarih boyunca birlikteliğine vurgu yapan Yavuz, “Sevgili gençler, bizler İslamiyet`in sancaktarlığını yapmış bir ümmetin evlatlarıyız. 1040`larda başlayan Türkler, Kürtler ve diğer Müslüman milletler arasındaki birliktelik, 1071`de bir sözleşmeye bağlandı. Bu sözleşmenin ikincisi Çaldıranda yapıldı. Daha sonra Arapların da bu sözleşmeye katılımı ile bin yıldır bu topraklarda hakkı ve hukuku haykırmaya devam ettik. 1071`de ve Çaldıranda bizim zihnimizde etnikçilik ve ırkçılık kavramları yoktu. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zihninde de ırkçılık yoktur. Çünkü bizler bin yıl hüküm süren bir imparatorluğun varisleriyiz. O nedenle bizde etnisite yoktur ve tarihsel sürecimizde sadece Müslim ve Gayri Müslim kavramı vardır.” dedi.

Kamu personeli alımında etnik kökene bakılmadığını ifade eden Yavuz, gençlere , “Kendinizi ırkçılık virüsüne teslim etmeyin. Bizim bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var.” tavsiyesinde bulundu.

Yavuz şöyle konuştu: “Sevgili gençler, kapitalizmin hüküm sürdüğü günümüzde bizlere medeniyet dersi verenlerin medeniyeti ve insan haklarını sadece kendilerinden yana kullandıklarını görüyoruz. Dünya`da öncelikle bir Sanayi Devrimi ve ardından milliyetçilik akımlarının yayıldığı Fransız Devrimi yaşandı. Kapitalist devletler daha fazla sömürge ve daha fazla gelir elde etmek için kendileri ekonomik birliktelikler kurarken, Müslüman ülkelerde ise mikro milliyetçilik, ırkçılık ve mezhepçilik fikirlerini yaydılar. Bu fitneden sonra İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı hüküm sürdü. Bakın İslam Coğrafyasında meydana gelen zulme Avrupalılar tepki göstermez iken İslam ülkeleri de kınama bile yayınlayamıyor.”

Program sonunda gençlerden gelen soruları cevaplandıran Vali, gençlerin sorunlarını da dinleyerek bu sorunların çözümünün takipçisi olacağını ifade etti. Program toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir