• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Kayseri`de bombalı saldırı:14 kişi hayatını kaybetti, 55 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA - Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bomba yüklü araçla bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Alınan bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. 

İncelemeler sürüyor

Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırıda kullanılan araçta incelemesini tamamladı.

Bombalı saldırıda kullanılan araç, incelemenin ardından çekiciye yükleyip üzeri brandayla örtülerek, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

7 askerin otopsi işlemleri tamamlandı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk, AA muhabirine, saldırıda hayatını kaybeden askerlerden 7'sinin, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki adli tabiplikte otopsi işlemlerinin tamamlandığı söyledi.

Otopsi işlemleri tamamlanan naaşların, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderileceğini belirten Arslantürk, 6 askerin işlemlerinin ise sürdüğünü kaydetti.

Saldırıda kullanılan araç sahte "ikiz plaka"lı

Öte yandan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre 71 plakalı bir araçla gerçekleşen saldırının ardından başlatılan incelemede, bomba yüklü araçta kullanılan plakanın, Kırıkkale'de yaşayan A.T'nin üzerine kayıtlı hafif ticari araca ait olduğu belirlendi.

Kırıkkale'deki aracın sahibi A.T'nin bilgisine başvuruldu. Polis ekipleri, A.T'nin sahibi olduğu araca ait plakanın, Şanlıurfa'dan çalınan ve eylemin gerçekleştirildiği aynı marka ve model araca sahte "ikiz plaka" olarak takıldığını saptadı. 

Erdoğan, Akar'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bombalı saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Yıldırım bakanlarla bir araya geldi

Kahramanmaraş'a hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda bakanlarla bir toplantı yapan Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin bilgi aldı.

Yıldırım, saldırısı nedeniyle Konya programını iptal etti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak Kayseri'deki bombalı saldırıdan dolayı taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım da Kılıçdaroğlu'na gelişmelere ilişkin bilgi verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bombalı saldırının gerçekleştiği yerde inceleme yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir