• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Belediye karla mücadelede sınıfta kaldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığını ileri süren vatandaşlar, belediyenin sadece ana caddeleri temizlemekle yetindiğini söylediler.  

Şehir içindeki kaldırımlar, ara sokaklar ve mahalle aralarının yeterince temizlenmediğini belirten Muş halkı, cadde de yürümekte zorluk çektiklerini söylediler.

Ana caddeler üzerinde kısmen yapılan çalışmalarından dolayı biriken karlar küçük dağlar gibi olduğunu söyleyen vatandaşlar, cadde üzerinde yürümek durumunda kaldıklarını ve çatılarda biriken kar ile buz sarkıklarından dolayı ölüm korkusu yaşadıklarını ifade ettiler. 

Çatıda biriken kar ve buz sarkıklarından dolayı yolda yürümek durumunda kaldığını söyleyen M. Şirin Alataş, “Muş`ta yoğun kar yağışı medeniyle maalesef hayat felç olmuş durumda. Çatılardaki sarkıklardan dolayı çarşıya çıkamıyoruz. Maalesef belediye bu yıl sınıfta kaldı. Kaldırımlar temizlenmediği için yolda yürümek zorunda kalıyoruz ve böylece kazalara davetiye çıkarıyoruz. Vatandaşlarımızda duyarlı olmadıkları için çatılarda biriken karları temizlemiyorlar. Bu da ölüm korkusu yaratıyor bazen ölüm teğet geçiyor. Birde gün ortasında sık sık sular kesiliyor. Sabah yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin kar temizliğinden memnun olmadığını belirten Ömer Faruk Yenilmez ise “Belediyenin karla olan mücadelesinden memnun değiliz. Belediye sınıfta kaldı. Çatıda biriken kar her an düşebilir. Vatandaşların çatı karlarını temizlemesi lazım. Belediye karla mücadelede bu sene sınıfta kaldı.” şeklinde konuştu.

Çarşı merkezinde insanların yürümekte zorluk çektiğini ifade eden simit satıcısı Fehim Erten adlı da “Belediye çalışmıyor, yani görmüyoruz. Her taraf kar içinde. Burası çarşı merkezi ama kar olduğu için insanlar burada geçmekte zorluk çekiyor. Belediye yolları temizlemiyor, vatandaş çatısını nasıl temizlesin.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir