• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van`da Kar Altında Kuyruk Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinin ardından her sektörde olduğu gibi hayvancılık sektöründe de büyük bir sıkıntı yaşanmaya başladı.

 

Türkiye`nin et ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı Van`da bu sektörü tekrar canlandırmak için bazı önlemler alındı. Bu önlemlerden biri de hayvan yetiştiricilerine hayvan başına ödenen yem destek yardımı.

 

Büyük baş hayvanlar için hayvan başına 400 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 60 TL olarak ödenecek yem destek yardımı banka şubeleri aracılığıyla ödenmeye başlandı.

 

Yardımı alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren banka şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturan hayvan üreticileri, kar altında saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar.

 

Sıra bekleyenler zaman zaman sıraya riayet konusunda tartışırken konteynır şubede hizmet vermeye çalışan banka çalışanları da yoğunluktan etkileniyorlar.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı altında sıra bekleyenlerden Murat Kızıltaş, "İki saatten fazladır burada bekliyorum. Kar altında ve bu soğukta beklemek zor olsa da perişan durumdaki hayvanlarımıza yem parası almak için mecburen bekliyoruz." Dedi.

 

Yem desteği almak için sıra bekleyenlerden Kenan Taşdemir ise, " Hayvan başına ödeme yapıyorlar. Ama tutup bir miktar da kesinti yapıyorlar. Bu yardım değil mi? Yardımdan kesinti yapılır mı?" Diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Uzun zamandır soğukta beklemekten dolayı konuşmakta dahi zorlanan Şahabettin Gülser ise, "eğer bankalar böyle bir günde halkın bu mağduriyetini hafifletmek adına farklı çözümler üretemiyorlarsa, çalışan memur sayısını arttıramıyorlarsa, sıra numarası veremiyorlarsa daha ben ne diyeyim." Dedi.

Halk verilen yem desteğini alabilmek için sıra beklemeye devam ederken yoğun bir kar yağışı da devam ediyor.
 
Mahmut Aytekin-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32609.jpg

 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32611.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir